INSPIRATIE

10 x Opkomende Bloggers

Opkomende bloggers

© Pexels

Een paar weken geleden gaf ik de derde, en voorlopig laatste, blogworkshop. Wat zijn alle workshops een feest geweest! In totaal heb ik zo’n 100 mensen gezien en ontmoet, die allemaal hun eigen verhaal hadden. De één moest nog beginnen, de ander zat er niet helemaal lekker in. De één had een blog en een webshop, de ander wilde (ook) een community creëren. Mijn enige twijfel zat ‘m in het feit dat ik één workshop gaf: ik hoopte vooral dat mijn tips voor iedereen van pas zouden komen. Naar mijn idee waren alle edities enorm geslaagd (helaas was ik alleen bij de tweede editie een beetje ziek), sfeervol en leuk. Vandaag blik ik terug met het delen van 10 opkomende bloggers die ik tijdens de workshop heb ontmoet. Omdat ik het zo tof vind dat ze bij mijn workshop waren en *zoals ik ook in de workshop zeg* vind dat bloggers een beetje lief moeten zijn voor elkaar. Bij deze!

1. Kindness Therapy

Kindness Therapy is de blog van Malou. Op 1 januari 2015 heeft ze zich voorgenomen om iedere dag van het jaar iets liefs of leuks voor een ander te doen: 365 ‘goede daden’ dus. Dat houdt ze sinds een paar maanden bij op haar website. Ze is ook een feest om te volgen op Facebook en Instagram, dus vooral doen. Ze heeft mij trouwens geïnterviewd voor haar website – dat artikel vind je hier. Keep it up Malou!

www.kindnesstherapy.nl

2. Movement is Freedom

Movement is Freedom is de blog van Ravian en Alaïa (vriendje & vriendinnetje). Door verschillende onderwerpen (gezond leven, goede beweging en ontdekkingsreizen) ervaart dit koppel op deze manier hun interpretatie van ‘vrijheid’. Beweging is vrijheid! En zo is het. Alaïa heeft trouwens ook een artikel geschreven over de blogworkshop, die vind je hier. Love it guys!

www.movementisfreedom.nl

3. Laura en James

Laura en James is de blog van Laura (“groene curator”). In het voorjaar van 2014 werd zij moeder van James. Voor zijn geboorte koos ze al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vindt ze dat nóg belangrijker. En ze heeft ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker en mooier. Hele toffe, persoonlijke blog met (natuurlijk) een goed verhaal. Nice work Laura, mocht ik ooit moeder worden – je inspireert me nu al!

www.lauraenjames.com

4. Reishoedje

Maria, het gezicht achter Reishoedje, is nog maar een maandje bezig – maar seriously, voor een maand vind ik de website er al super uitzien. Maria wil hiermee een echte reisblog beginnen, die over veel uiteenlopende onderwerpen kan gaan: van een taalcursus in Londen tot schaatsen op de Weissensee. Eén ding dat ze graag wil uitlichten op de blog: actieve vakanties! Want daar houdt ze van. Ik ben benieuwd, toi toi toi!

www.reishoedje.nl

5. Puur Suzanne

Nou ja…. Opkomend? Ik dacht het niet. Suzanne weet inmiddels verdomd goed hoe het ‘spelletje’ werkt, maar ik vond het wel extra leuk en gezellig haar eens in het echt te ontmoeten. Suzanne eet het liefst zo puur mogelijk: ze maakt het liefste alles zelf, kookt zonder pakjes en zakjes, is dol op groenten en fruit, vermijdt zoveel mogelijk E-nummers, suiker en tarwe en beperkt zuivel-inname. Zelf gaf ze aan dat ze aan sommige dingen ‘gewoon echt niet aan had gedacht’. Dus dat was een bevestiging voor mij dat de workshop ‘breed’ genoeg was uitgezet. Ze heeft overigens een tijd geleden de 5 Favo Hotspots op deze site gedeeld – check dat artikel hier. Super leuk je gezien te hebben, Suzanne!

www.puursuzanne.nl

6. Amsterdam Cityguys

Eindelijk, mannen! Fijn om te zien. (Ik snap ook nog steeds niet helemaal waarom dit zo’n vrouwenwereldje is.) De guys van cityguys gaan iedere dag uit eten (!) en kennen daarom de chillste, tofste en leukste plekjes van Amsterdam. Hopelijk breiden ze dit in de toekomst uit naar Nederland, of wellicht wel heel de wereld. Dream big, guys!

www.amsterdam.cityguys.nl

7. Het Proefmonster

Dit idee is ZO leuk! En het idee is eigenlijk zo simpel (en dus des te beter): Charmain blogt namelijk non-stop over ‘al haar eerste keren’. Dat kan breed opgevat worden: ze schrijft over dagelijkse bezigheden tot spannende belevenissen, van (door haar) onontdekte bestemmingen tot bijzondere producten en hotspots. De tofste gedachtegang erachter is dat ze altijd op ontdekking uitgaat en vaak uit haar comfort zone moet stappen. En die naam, love it! Had ik al gezegd dat ik het echt een heel tof concept vind? I’m totally digging it.

www.hetproefmonster.com

8. Den Haag To Go

Een blog die oorspronkelijk begon als Instagram-account: je hoort het zo nu en dan. Extra cool dat je op social media al zo’n fanbase hebt opgebouwd, en van daaruit alleen maar verder kan groeien! Op Den Haag To Go deelt Eline haar favorieten over alles-Den-Haag-related. Een paar dagen na de workshop was het zover: ze heeft nu ook een website! Ik vind Den Haag al zo leuk, en door jouw website wil ik er stiekem nog meer heen!

www.denhaagtogo.com

9. Serotonin Industries

Serotonin, hoe? Serotonin is een hormoon. Een hormoon die zorgt voor geluksgevoel! En daar zorgt Demi, uit Utrecht, voor door middel van haar kijk op mode, lifestyle en een heleboel andere dingetjes. Persoonlijk, mooi!

www.serotoninindustries.com

10. Littlespoon

Deze persoonlijke blog van Stefanie gaat vooral over koken en lekker eten. En Zeeland, want daar woont ze. Verwacht dus vooral veel lekkernij-receptjes en hotspots in een provincie waar nog niet zo veel over geschreven wordt. Tof!

www.littlespoon.nl

Welke lijkt jou leuk om te volgen?