REIZEN

5 x Travel Tips // Optimaal genieten van een weekje Ibiza

Ben je al plannen aan het maken voor je vakantie in de zomer van 2015? Ik wél. Na mijn heerlijke verblijf van een paar weken op Ibiza vorig jaar, willen mijn vriendinnen en ik in de zomer een weekje met z’n allen die kant opgaan: een goedkoop vliegticket scoren, met z’n allen een auto huren, op zoek gaan naar een prachtige finca en genieten van elkaar, de warme zon en dit heerlijke eiland.

Duurzaam reizen - banner

Hieronder 5 praktische tips die je kunnen helpen om optimaal van zo’n soort week te genieten:

Huishurenibiza

1. Check huishurenibiza.nl voor fijne finca’s en villa’s en mooie prijzen. Als jij en je vriendinnen ook van de hippiestyle houden en niet van de die-hard-Britse-feestgangers-style, dan wil je het zuiden van het eiland vermijden. Ik raad je daarom aan om vooral te kijken naar huizen in het noorden van het eiland. Neem Villa Can Julia, Can Rosa, Necho, Can Balafia, Can Vildu of Can Calvi. Flink voordeel: als je op tijd boekt en je bent met aardig wat personen, valt de prijs heel erg mee.

Benirras Beach Ibiza Sunday Drums07

2. Ga met z’n allen naar het prachtige (kiezel)strandje in het noorden van het eiland: Benirrás. Het heeft een heel relaxte sfeer, met name door de goede combi van locals, hippies, touristen en nudisten. Met name op zondag leuk, want dan vindt het trommelconcert vanaf de namiddag plaats (tot de late avonduurtjes).

Catamaran Ibiza

3. Huur voor een dag een catamaran en geniet optimaal van de meest magische plekken, parelwitte stranden, kristalblauwe zee, onaangetaste natuurgebieden en heldere, warme zon. Extra fijn: je pikt gelijk het kleine tropische eilandje Formentera mee.

Sant Juan The Giri Cafe1

4. Ga een hapje eten in het dorpje Sant Juan bij The Giri Cafe. Trouw aan de hippie roots worden de groentes hier zelf op een organische manier gekweekt. De kaart is Mediterraan met hier en daar wat inspiratie van meer exotische locaties; denk hierbij aan Aziatisch of Marokkaans. De bediening is hier ook super vriendelijk. Combineer je bezoek aan het cafe trouwens gelijk met een bezoekje aan de knusse Sant Juan Markt.

Ibiza-stad overzicht hotspots

5. Ga een dagje de oude stad, Dalt Villa, van Ibiza opzoeken. Zeker de moeite waard. Ookal kreeg ik met mijn spiegelreflexcamera wel enkele keren dezelfde opmerking: “Watch out for your picture machine!”. Een groot verschil met het tranquilo rondlopen in het noorden van het eiland. Houd je tas dus in de gaten. Maar sta ook versteld van de schoonheid van deze bijzondere stad.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Ook lekker op Ibiza vertoeven deze zomer? Neem dan een kijkje op www.huishurenibiza.nl voor huizen en meer praktische tips. I can’t wait to go!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Huishurenibiza.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.