REIZEN

Travel Tip: Pai, Thailand // A little (secret) place

Pai Thailand1

Mijn eerste blogpost voor Moderne Hippies schrijven leek zo makkelijk, maar als je zoveel leuke onderwerpen hebt om over te schrijven.. Tja, waar begin je dan mee? Terwijl ik hier over nadacht, keek ik uit het raam naar de grijze lucht die op dat moment over ons kikkerlandje trok en dit bracht mij naar een verlangen naar zon, zee, strand en avontuur. Een verlangen dat niet zo heel lang geleden een werkelijkheid was.

Ongeveer een maand geleden begon ik namelijk aan een klein avontuur. Mijn relatie was na bijna 3 jaar voorbij en de reis naar Thailand die wij zouden maken stond al 8 maanden geboekt. Wat moest ik nu doen? Alleen gaan?

Mijn backpack die al 6 jaar in de kast lag, heb ik afgestoft, ingepakt en ik ben vertrokken.

Een bijzondere reis was het zeker. Alle romantische hotels werden ingeruild voor hostels en ik begon aan mijn solo avontuur. Nu zijn er natuurlijk  zoveel mooie plekken in Thailand, maar er is er eentje die ik heel graag met jullie wil delen:

Pai.

Pai Thailand3

Iedereen die er wel eens geweest is, zal meteen een glimlach op zijn of haar gezicht krijgen bij de gedachte aan dit kleine schattige ’hippie’ plaatsje. Vanaf Chiang Mai (Noord Thailand) nam ik een minivan naar Pai. De reis duurde zo’n 3 uur en ging over een eindeloze kronkelweg. Ik zag het landschap langzaam veranderen en besefte me dat ik richting paradijs reed. Eenmaal aangekomen reden we een straat in waar ik alleen maar kleur en vrolijkheid zag. Het leek een beetje op Peru, omdat iedereen (ook de locals) kleurrijke kleding aanhad. Ik koos voor een hostel waar ik via-via van had gehoord en voor 400 bath (8 euro ongeveer) per nacht had ik een kamer.

Zo populair de Thaise koning is in de rest van het land, zo populair is Bob Marley hier. Rondlopen was nog nooit zo leuk! Van relaxte reggae bars tot aan spa’s en markten, je ziet het hier allemaal. Pai is ook een plaatsje waar mensen veel bezig zijn met een gezonde body & mind. Zo kun je er veel kruidenthee drinken, ontbeet ik met gezonde muesli en zijn er meer dan 20 varianten aan smoothies. This was my kind of town!

Pai Thailand5

Pai Thailand4

Pai Thailand71

Pai is het beste per scooter te verkennen. Zo ging ik met de scooter o.a. naar natural hotsprings – warme natuurlijke zwembaden in het bos. Mijn huidje voelde zijden zacht.

Daarna ging ik door naar de canyon van Pai, wat ook erg mooi was. Hier heb je een geweldig uitzicht over de valley. In de avonden geniet je hier van een kampvuur en deel je verhalen met anderen backpackers. Sommige reizigers zijn hier onbedoeld al een jaar in plaats van de 2 weken dat ze hier zouden blijven. Maar ja, this is Pai en Pai is kind of special. Ook nam ik mijn eerste Muay Thai Boxing class en ik was meteen verslaafd (aanrader!). Dit ga ik zeker verder oppakken in Nederland. Ik deed al aan kickboxen, maar dit is toch wel anders en het hele ritueel eromheen vind ik ook erg mooi. Met spierpijn (en pijn in mijn hart) vertrok ik weer uit Pai om mijn reis verder voort te zetten.

Het is waar wat ze zeggen over Pai. You fall in love with it.

Pai Thailand6

Meer lezen over reizen in Azië? Lees dan het reisverslag van MH Rosalie over Cambodja en bekijk ook eens het fotodagboek #1, #2, #3 en #4 van MH Imke over Thailand.