REIZEN

Travel Tip: AfrikaBurn // Zuid-Afrikaanse Burning Man

Het zijn de wintermaanden, en dan mogen we vaak vast lekker wegdromen over zomerse oorden. En nu heb ik me toch een hippie tip: de Zuid-Afrikaanse variant op Burning Man, welbekend als AfrikaBurn.

En hoewel Burning Man ergens nog steeds wel hippie is, is AfrikaBurn nog heel jong en des te meer hippie. In de Karoo-woestijn in Zuid-Afrika wordt het AfrikaBurn-festival gehouden. Zes dagen lang wordt er gefeest, kunst gemaakt en worden er ideeën uitgewisseld. Iedereen neemt zelf eten, drinken en tenten mee. Geld is er niet in omloop: mensen kunnen dingen ruilen of aan elkaar schenken. Na afloop wordt alles goed opgeruimd, zodat niet meer te zien is dat er ooit mensen zijn geweest.

Op deze foto staat een vriend van mij uit Zuid-Afrika, Thabo. Thank you for the pic Thabs!

Ik kan het wel proberen te omschrijven, of aan de hand van foto’s laten zien, maar AfrikaBurn is typisch zoiets wat je moet beleven. Mocht je kunnen of heel graag willen: in 2013 is AfrikaBurn van 1 tot en met 6 mei. Helaas kan ik dit jaar niet, maar hij staat absoluut op mijn bucket list (en dan zo snel mogelijk). Check alle info op www.afrikaburn.com en ga er nog heen voordat het alle bekendheid van de wereld geniet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.