REIZEN

Travel Diary // Twee Moderne Hippies in Barcelona #2

Jullie hebben gisteren verslag #1 kunnen bekijken van afgelopen weekend in Barcelona, waar wij (Inger & Marte) met onze lieve mams naartoe gingen. Nu is het tijd voor DAG 2: die in het teken stond van de wijk Gràcia, met het bekende Park Güell, en daarna… La Sagrada Familia (natuurlijk! We blijven wel toeristen).

Inger begon haar dagje goed met een kopje thee om haar vingers ;-).
Drie Moderne Hippies op een rij in Park Güell. Hier zitten we op de golvende met mozaïek versierde bank van Josep Jujol, vanwaar je een prachtig uitzicht over de hele stad hebt!
Mooie kleurencombinaties gemaakt van glas- en kermaiekscherven.
Nog steeds Park Güell, in De Hal met Honderd Zuilen, waarbij het plafond met kleine stukjes gekleurde tegels bedekt zijn.
Mama koos wat artistieke mozaïeken bordjes uit om mee te nemen naar huis.
Opvallend schoeisel.
Vervolgens liepen we de wijk Gràcia in. (Deze foto zou je kunnen herkennen van Facebook). Onze wandeling bracht ons naar Casa Vicens – ook een huis ontworpen door Gaudí – maar waar geen enkele toerist te bekennen was. Een hele verademing, en verrassing, na Park Güell!
Casa Vicens; te koop voor 30 miljoen euro. Inger heeft bedacht dat we een fonds gaan oprichten, jullie ons mogen sponsoren, en dit dan het Moderne Hippies huis wordt. Idee?
Grote pleinen, hoge gebouwen en kleine terrasjes: nog veel rust te vinden in zo’n grote stad!
Wandelen door Gràcia. Schattig huis! Als we ons balkon allemaal zo versieren, wordt de wereld vast een stukje vrolijker.
En zo maak je van je beveiligde huis nog iets gezelligs…
Ook in de wijk Gràcia waren er weer te gekke winkeltjes. Het is er minder druk dan El Born (waar we gisteren over schreven); en ook heel creatief en leuk. Zie hier: oorbellen en een kettinkje met wolkjes waar ‘regen’ uit komt. Wel geschikt voor ons Hollanders, noh?
In hetzelfde zaakje heeft Inger dit fantastische tasje gespot en cadeau gekregen van onze lieve mama!
Vanuit Gràcia liepen we Barri Gòtic (de Gotische wijk) in, op weg naar La Sagrada Familia. Wat deze uil boven het gebouw doet – geen idee. Maar hij is wel leuk!
Ta ta ta daaaa!
Eenmaal binnen was het een en al “wauw!”. Het is zonde om alleen de buitenkant te bekijken en dus; ZEKER de moeite waard om naar binnen te gaan!
Om maar een voorbeeld te geven…
Coole advertentie: never hide baby!
Vanuit La Sagrada Familie liepen we naar La Rambla: de straat die we toch wel even in moesten, maar vervolgens net zo lief weer wilden ontwijken. Wat een drukte, chaos en onpersoonlijkheid!
Maar deze sexy liep er wel rond! 🙂
We liepen richting restaurant 4 Gats; het stamcafé van Picasso. Helaas zat deze propje vol. Het zag er wel erg leuk uit, dus mocht je er heen willen gaan: wees op tijd, of maak een reservering! Na een lange wandeling besloten wij niet langer te lopen, en om de hoek te genieten van een goed glas wijn, en natuurlijk: tapas!

En toen was het al weer klaar met dag 2! Morgen de laatste dag; waar we La Padrera bezochten, de kunstenaars en vintagewijk El Raval in gingen en vervolgens onze beentjes konden strekken op het strand van Barcelona!

Door: Marte & Inger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.