HOTSPOTS

Fijn Plekje // BBROOD

Een lekker bammetje als ontbijt en/of lunch is voor de Nederlander een algemene zaak: we kennen eigenlijk niet anders. Nu heb ik enorm lang de broden van de Albert Heijn gehaald, maar vond ik deze eigenlijk helemaal niet lekker. Dit zorgde er onder andere ook voor dat ik het uiteindelijk vaak niet opat.

Daar kwam echter verandering in toen ik een hap van een van de broden van BBROOD nam. Ik kan het bijna niet uitleggen hoe lekker dit brood is. Het is zo puur, en dat proef je. De tarwe komt uit waterwingebieden in Frankrijk en hierbij worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. De tarwe wordt vervolgens gemalen in een traditionele Limburgse molen.

In eerste instantie dacht ik altijd dat het het brood is van Marqt (waar ik ook eens over heb geschreven); het blijkt echter een eigen bedrijf te zijn, waardoor ze ook op andere locaties te vinden zijn. Ik ben lang fan geweest van de meergranen versie, maar ben momenteel verkocht aan het speltbrood. Ach.. ik moet er ook niet te lang over door gaan; ik raad je gewoon heel erg aan om een keer langs te gaan en een broodje te kopen!

BBROOD
Zeedijk 66, Amsterdam
Eerste van der Helststraat 49, Amsterdam
Zeilstraat 12, Amsterdam
Bos en Lommerweg 317, Amsterdam
Hartenstraat 12, Amsterdam (Screaming Beans)
Overtoom 21, Amsterdam (Marqt)
Utrechtsestraat 17, Amsterdam (Marqt)
Gedempte Oude Gracht 66, Haarlem (Marqt)
Hofweg 11, Den Haag (Marqt)
www.bbrood.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.