HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Fijn Plekje // Books & Bubbles (A’dam)

3457_540859162608118_858915691_n

Dit is niet de tijd om een boekwinkel te beginnen, zou je denken. Waarom zou je in een wereld waarin alles langzamerhand digitaal wordt, steeds minder mensen boeken kopen en waarin het ook nog eens slecht gaat met de economie een boekwinkel beginnen? Omdat je je hart volgt. Steffy Roos du Maine had makkelijk een prachtige carrière kunnen hebben bij de grootste bedrijven der aarde – alles lag voor haar open. Als voormalig voorzitster van de Nationale Jeugdraad en fervent debater, presentatrice van de Amsterdam Fashion Week en op en top partygirl is ze een onmiskenbare duizendpoot. Maar Steffy was niet geïnteresseerd genoeg in alle lonkende carrièrepaden die ze kon gaan bewandelen. Deze – zoals ze zelf zegt – nerd en partygirl in één wilde een plek creëren waar de twee dingen die zij geweldig vindt samen komen. Books & Bubbles was geboren.

In deze boekwinkel worden alleen boeken van jonge schrijvers ingekocht. De rest is tweedehands, van de klassieke schrijvers die iedereen zou moeten kennen (en anders als de wiedeweerga onder het genot van een glas bubbels moet gaan leren kennen). Daarnaast zullen er lezingen gehouden worden, proeverijen, schrijversavondjes, workshops, conversation dinners en nog veel meer fijns. Dit zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat Books & Bubbles een bruisende ontmoetingsplek wordt. Een plek waar mensen in diepzinnige gesprekken met elkaar kunnen geraken en waar genoten kan worden van een goed glas champagne op z’n tijd. Johan Fretz, die speechte bij de opening van de winkel, voorspelt dat de winkel zal gaan voorzien in de onderhuidse hunkering van de mensen tegenwoordig naar ambacht, kleinschaligheid en werkelijke gemeenschapszin.

Ik sluit mij met veel hoop aan bij het vooruitziende oog van Johan. Maar hoe het ook zij, het feit dat Steffy alles op alles heeft gezegd om haar hart te volgen gaat er in mijn ogen al toe leiden dat het een groot succes wordt. Dit soort mensen moet worden toegejuicht!

Books & Bubbles
Jan Pieter Heijestraat 168, Amsterdam
Check de actuele openingstijden op de website.

424905_544407755586592_673720627_n

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.