HOTSPOTS

Fijn Plekje // Buutvrij (Tilburg)

Buutvrij vers gezond biologisch tilburg2

Amsterdam is dé stad waar de moderne hippies zich hier in Nederland het meeste thuis zullen voelen. Er is altijd wel iets te beleven: van vele vintage winkeltjes tot de alledaagse markt, maar ook qua biologisch eten en creatieve eettentjes heeft Amsterdam niets te klagen.

Dus wat als je als moderne hippie niet in of nabij Amsterdam woont? Maar in het mooie zuiden, just like me?

Ikzelf woon in Tilburg, een bijna twee uur lang durende treinrit verwijderd van het moderne hippie hart van Nederland.  Qua natuur en omgeving heb ik hier in Tilburg niets te klagen. De bossen en duinen liggen praktisch gezien om de hoek. Maar eettentjes die Moderne Hippies-proof zijn, kon ik onmogelijk vinden. Tot voor kort! Tegenwoordig kun je hier in Tilburg met je hongerige maag namelijk terecht bij een geweldig koffiecafé: Buutvrij creatief koffiecafé.

Buutvrij vers gezond biologisch tilburg1

Ik ontdekte dit tentje, omdat ik er keer op keer langsliep. Uiteindelijk ging ik met een vriend naar binnen voor een kopje koffie. Bij binnenkomst kreeg ik gelijk de opmerking: “dit is echt een plekje voor jou!”. Als je gaat zitten lijkt het alsof je een gezellige huiskamer binnenstapt. Ze bieden hier buiten koffie en thee ook verse groentesapjes aan (die inmiddels mijn favoriet zijn!). Je kunt ook superfoods toevoegen aan je verse groentesapje! Zoals ik al zei, met een hongerige maag kun je hier ook terecht: van een huisgemaakte havermout-lijnzaad pannenkoek tot een simpele tosti of een zelfgemaakt soepje. Het is allemaal onwijs lekker en ook nog eens vers, gezond én biologisch!

Wat leuk is om te weten: het  is door middel van crowdfunding opgestart en Buutvrij bied jonge ontwerpers, kunstenaars en muzikanten een plekje waar ze hun creativiteit kwijt kunnen: vandaar dat het een creatief koffiecafé is! Stel dat je ooit in Tilburg bent, ga er dan zeker langs te Stationsstraat 49!