HOTSPOTS

Fijn Plekje // Café Brecht (A’dam)

Gisteren – zondag, the day after – was ik brak. Verrot. Ellendig. Ik voelde me een zoutzak. Hoogste tijd voor een lazy *ss sunday.

Ik had afgesproken met mijn meisjes bij Café Brecht; gelukkig, ik wist in ieder geval nog één wijze beslissing te maken dit weekend. Het bleek namelijk het ultieme café te zijn voor mijn omstandigheden. Brecht is een Berlijns woonkamercafé aan de Weteringschans 157 in Amsterdam. Het is er knus, er staan heerlijke stoelen uit kringloopwinkels en tacky schemerlampen. De inrichting en het menu geven veel leuke en originele verwijzingen en knipogen naar de dichter. Niet alleen goed voor een lazy sunday, maar goed voor ieder tijdstip van de dag als je zin hebt om je even terug te trekken. Je waant je namelijk in het Berlijn van vroeger; met Duitse teksten aan de muren, waar mensen geen telefoontjes bezitten, alleen elkaar hadden, genoten van dichterschap en romantiek, met een rokerig sfeertje zonder rook.

Cafe Brecht Moderne Hippies

Ga langs en ervaar het, of kijk ook eens op de website. Brecht is een fijne plek waar je terug wilt blijven komen en is iedere dag open van 12.00 tot 01.00 uur. De gehele dag serveren ze lunch, taart en lekkere hapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.