HOTSPOTS

Fijn Plekje // Café de Ceuvel in Amsterdam

Cafe de Ceuvel

Wereldverbeteraars unite!

Dat moet Bart van Overbeek + friends hebben gedacht…Ik volg Bart op Twitter, en onlangs kwam ik er op deze manier achter dat hij samen met vrienden eco-restaurant en creatief platform Café de Ceuvel aan het realiseren is. Een nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord die op 21 juni a.s. zal gaan openen. Een initiatief waar mijn hart sneller van gaat kloppen!

10 redenen waarom je Café de Ceuvel heel leuk gaat vinden:

 1. Het café is één grote kringloop en daarom zo zelfvoorzienend mogelijk. Zo wordt het keukenafval vergist tot biogas om op te koken; en uit urine worden voedingsstoffen herwonnen voor de fruitbomen en de kas op het dak (klinkt weird, better believe it!).
 2. Het café is opgebouwd uit geheel ge-recyclede materialen, zoals onder andere 80-jaar-oude meerpalen uit de haven van Amsterdam en een doorgeknipt reddingsbrigade-paviljoen uit het strand van Scheveningen.
 3. Ze willen een podium bieden voor echt goed eten. Eten dat niet alleen lekker, gezond en betaalbaar is voor ons, maar ook goed is voor de planeet als geheel. Daar zullen ook lezingen, workshops en proeverijen over georganiseerd worden.
 4. Het is een initiatief van vijf jonge energieke vrienden.
 5. Het ligt in Amsterdam-Noord, aan het water.
 6. Dat betekent weer het pontje pakken? Jawel, maar wel het ‘korte’ pontje; vanaf Centraal Station moet je het pontje pakken naar “Buiksloterweg”. Hier zit je max 5 minuten op. (Overigens word je van het pontje vaak al instantly zen).
 7. Het wordt een podium voor kunstenaars, muzikanten, theatermakers en filmmakers.
 8. Ze gaan telkens op zoek naar de meest duurzame oplossing voor een probleem. Een grote inspiratie is hun eigen omgeving: ze bevinden zich namelijk naast een zelfvoorzienend kantorenpark.
 9. Je kunt er in de toekomst ook groente kopen, die lokaal gemaakt is.
 10. Denk dus aan ultiem chillen, free-spirits en hangmatten. What’s not to love? Nog een creatieve vrijplaats in Amsterdam. Maar deze met diepgang en duurzaamheid als uitgangspunt. Hooray!

Voor een super goede intro, moet je echt even dit filmpje bekijken:

Vanaf 21 juni geopend dus! Ik kan niet wachten. Tot die tijd kan je ook helpen met het perfectioneren van het café:

 • Je kunt meehelpen tijdens klusdagen of natuurlijk kennis delen om mee te helpen. Houd de Facebookpagina goed in de gaten; de klusdagen vind je bij de evenementen.
 • Ze willen spullen een tweede leven geven en zijn nog op zoek naar veel middelen om het café te realiseren. Heb jij of ken jij mensen met bijvoorbeeld een honderddelig servies, een oude spoelkeuken, bbq’s, een afzuigkap, hangmatten, koelingen, mooie tafels en stoelen voor het terras? Laat het weten via info[at]ceuvel.com 
 • Er is een crowdfundingcampagne gestart, om de kringlopen te kunnen sluiten, de keuken in te richten en verdere dromen te verwezenlijken. (Een nadeel: het startbedrag begint bij 100 euro…). Kijk voor meer info op www.cafedeceuvel.nl.

Café de Ceuvel
Korte papaverweg 4, Amsterdam
Check de website of like de Facebookpagina

Succes jongens! Ik vind het een geweldig initiatief, denk met jullie mee en kom binnenkort graag eens langs.

Liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).