HOTSPOTS

Fijn Plekje // Canvasopde7e (A’dam)

Hoe leuk het natuurlijk is om nieuwe hotspots te ontdekken in een stad, minstens zo leuk is het (blijven) herontdekken van bestaande hotspots! Neem Canvasopde7e, deze unieke plek bestaat inmiddels alweer 5 jaar en biedt nog steeds superveel inspiratie, fijne clubavonden, ultieme cocktails en vanaf de 7e verdieping een waanzinnig terras met een panoramisch uitzicht over Amsterdam.

Canvas bevindt zich in het Volkskrantgebouw, in de oude kantine waar voorheen het team van de Volkskrant op zoek was naar een goed journalistiek verhaal. Het Volkskrantgebouw wordt nu ook wel ‘de creatieve en culturele broedplaats van Amsterdam’ genoemd. Hoezo denk je dan wellicht? Omdat er naast Canvasopde7e nog veel meer creatieve en culturele bedrijven, mensen en instellingen gevestigd zijn in het gebouw en die vibe die voel je terug. O.a. 15 muziekstudio’s, 4 grote dansstudio’s, expositieruimtes en nog veel meer.

canvas dakterras

En op de 7e verdieping  van deze broedplaats bevindt zich de kers op deze creaculti-taart: Canvas! Hier kun je dus terecht voor overheerlijke cocktails, maar ook voor een eenvoudige lunch, een gezellig diner, kunstexposities, veel variërende muziekevenementen in het weekend, op vrijdag/ zaterdag vanaf een uurtje of 23.00 dansen (de relaxte lange houten tafels en banken van het restaurant maken dan gewillig plaats voor de dansfreaks onder ons) en zomers is het dakterras van Canvas uiteraard een absolute aanrader.

What’s new? Aanstaande zondag is Open Up weer terug in Canvas, elke laatste zondag van de maand kan je vanaf 20.00h genieten van getalenteerde en funky muzikanten, allen speciaal uitgekozen door Joris Feiertag (Hamertje Tik). Canvas vult zich zondag dus met heerlijke live muziek, een fijne afsluiting van het weekend lijkt me! Je kan van te voren ook lekker een ‘Open Hap’ komen mee-eten, voor slechts €10.

Maar check vooral de website van Canvas en de Facebook pagina voor nog veel meer evenementen die je niet wilt missen. En wie weet zien we elkaar dan binnenkort op de 7e!

Canvas op de 7e
7e verd. Volkskrantgebouw
Wibautstraat 150, Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.