HOTSPOTS

Fijn Plekje // Coffee Corazon (Amersfoort)

Coffee Corazon

Hoewel Amersfoort maar een klein stadje is vergeleken met de grote hippietrekkers als Amsterdam en Den Haag, heeft Amersfoort genoeg te bieden voor Moderne Hippies! Een paar grote favorieten van mij bevinden zich in de Krommestraat, een zijstraatje van de grote winkelstraat (de Langestraat). Zo ook Coffee Corazon, het meest verrassende café van Amersfoort.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, kun je bij Coffee Corazon terecht voor veel meer dan alleen koffie. Ze schenken er verschillende soorten thee en beschikken tevens over een ruim assortiment aan verse sapjes en smoothies. Daarnaast kun je er heerlijk lunchen en high tea-en, met dagelijks vers gebakken broodjes en taarten. Leuk detail: de zelfgemaakte producten van Coffee Corazon komen rechtstreeks uit de Corazon Bakery, de eigen bakkerij die een paar winkels verderop zit. Het beleg op de broodjes is biologisch-dynamisch en het brood zelf heeft het EKO keurmerk. Ook de koffie is eerlijke koffie, en daarmee is het assortiment van Coffee Corazon helemaal hippieproof.

Coffee Corazon 4
Er staan verschillende salades op de kaart.
Coffee Corazon High Tea
Maar ook voor de zoetekauw is er genoeg keuze.

Kenmerkend aan Coffee Corazon is hun kijk op horeca. Er komt niet elke tien minuten een medewerker bij je aan tafel om te vragen of je nog wat wil drinken, het initiatief ligt bij de gast en niet bij de bediening. Ook is de klant geen koning, een koning suggereert ongelijkheid en dat is nou net iets waar Coffee Corazon niet van houdt. Toen ik voor het eerst bij Corazon kwam vond ik hun visie nogal opmerkelijk. Het is echter niet zo dat het café klantonvriendelijk is, juist het tegenovergestelde. Er zijn geen logo’s te vinden in de zaak. Coffee Corazon moet rust uitstralen, en daar hoort schreeuwerige reclame niet bij. Bijna alle producten zijn biologisch, maar dit is niet direct zichtbaar. Dit is omdat het logisch moet zijn dat je zoveel mogelijk biologisch en met eerlijke producten werkt. Als laatste biedt Coffee Corazon verschillende gratis dingen aan, zoals speelgoed en babyspulletjes. Daarnaast hebben ze een bibliotheek waar je gratis boeken mag meenemen. De bibliotheek wordt telkens weer aangevuld door gasten die zelf oude boeken meebrengen.

Coffee Corazon (2)

Coffee Corazon 3

Het café bestaat uit de begane grond, waar de bibliotheek zich bevindt, en een etage dat deels een loungeruimte is en deels een kinderspeelruimte. Coffee Corazon is echt een aanrader als je een lekkere, rustige lunch of hightea wilt beleven. Heb je daar niet de tijd voor? Dan kun je bij de Corazon Bakery heel makkelijk via de website of via imessage/whatsapp/twitter een bestelling plaatsen, zodat je in je lunchpauze een lekker broodje en een vers sapje kunt afhalen. Mocht je dus eens in de buurt van Amersfoort zijn, dan is Coffee Corazon zeker een aanrader!

Kijk voor de openingstijden en de menukaart op de website.

Psst.. Heb jij al gestemd op onze MH Marte (oprichter van deze website & organisator Moderne Hippies Markt) als “Leukste Ondernemer van Amsterdam”? Support en stem hier!