HOTSPOTS

Fijn Plekje // CoX (A’dam)

[column width= “45%” padding=”2%”]

Photo by Casper Koster

[/column][column width=”53%” padding=”0%”]Vrijdag 2 maart vond er een kleine renaissance plaats. Café CoX was ooit hét theatercafé van Amsterdam, grenzend aan de Stadsschouwburg. Helaas raakte het wat in de vergetelheid en dat is zonde. Daarom heropende CoX afgelopen vrijdag met een nieuw logo en een nieuw interieur als de culturele huiskamer van Amsterdam. En hoe! De rij voor de deur was lang, de eerste drankjes gratis en de sfeer ontspannen. De band zorgde voor een goed staaltje muziek en op de tweede verdieping kon men plaatsnemen in de kappersstoel. Het werd een goed feestje tot in de late uurtjes. Daar zal ik verder niet op in gaan, dat maakt je alleen maar jaloers dat je er niet bij was.[/column] [end_columns]CoX biedt podium voor jonge kunstenaars en dat komt goed uit, want er staat een hele nieuwe generatie te trappelen zich te laten zien. Dat varieert van kunst aan de muur tot aan gouden keeltjes en andere creatieve uitspattingen. Verder is iedereen gewoon welkom om een biertje te komen drinken en zich thuis te voelen, zoals dat hoort in een huiskamer. Aan het interieur zal het in ieder geval niet liggen; er staan wat meubels uit de Stadschouwburg, tafeltjes met oma’s kleedjes erop en grote fauteuils waarin je lekker weg kunt dromen.

De locatie, net om de hoek van het Leidseplein, maakt het tot een ultiem fijn plekje. Met leuk publiek en een ontspannen sfeer een garantie voor een gezellige avond.

CoX is donderdag tot en met maandag geopend vanaf 19.00 uur. Op vrijdag en zaterdag gaat het tot 03.00 uur door en de rest van de dagen sluiten ze om 01.00 uur.  Voor meer informatie like je de Facebook pagina, zodat je op de hoogte kunt blijven van al die creativiteit. Loop eens binnen, ik weet zeker dat je het gezellig gaat vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.