REIZEN

De 5 Favo Hotspots van: Lisette // Travellust

Voor alle reislustige dames! 5 favoriete hotspots van een inspirerende blogger, ‘hippieproof’ en het belangrijkste: de blogger is er zelf geweest! En dan komt er ook nog eens een mooie foto en hun eigen verhaaltje bij. Vandaag een inspirerende reisblogger: Lisette van de blog Travellust!

Over Lisette

Lisette is intens verliefd op de wereld en deze liefde deelt ze op haar reisblog www.travellust.nl. In het dagelijks leven is ze criminoloog en onderzoeker, maar wanneer het even kan vliegt ze de grens over om al backpackend of citytrippend nieuwe plekjes te ontdekken.

Tip: volg Lisette op Facebook, Instagram, Twitter, Bloglovin’ en natuurlijk www.travellust.nl!

Lisette’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

5 Favo Hotspots Lizette Travellust-5

Tijdens deze zonsondergang bij de zandduinen van Mui Ne, Vietnam, besefte ik dat ik nog maar op de helft van mijn backpacktrip was en dus nog 3 geweldige maanden in het verschiet had. Hier voelde ik me intens vrij!”

Lisette’s Top 5:

Nong Khiaw en Muang Ngoi Neua in Laos
Lisette was hier in: 2011

5 Favo Hotspots Lizette Travellust-4

In 2011 reisde ik een half jaar door Azië en deze twee dorpjes hebben een plekje in mijn hart veroverd. Twee rustige, schilderachtige dorpen aan de Nam Ou rivier, omringd door karstgebergten. Het leven daar is nog zó authentiek: mensen wassen zichzelf in de rivier terwijl waterbuffels een paar meter verderop staan te grazen. Overdag wordt er vrolijk naar je gezwaaid door tientallen Laotiaanse kinderen. ’s Avonds steek je er een kaarsje aan, want elektriciteit is beperkt.”

Little Corn Island in Nicaragua
Lisette was hier in: 2014

5 Favo Hotspots Lizette Travellust-1

Nicaragua is eigenlijk het Laos van Midden-Amerika: puur, echt en laidback. Het Caribische Little Corn Island is de ideale bestemming om een rondreis door Nicaragua af te sluiten. Een eiland zonder wegen en verkeer, maar met heel veel idyllische plekjes. Ik sliep in een knalgeel hutje op het strand, wandelde een week lang van het ene verlaten strand naar het andere en at vers gevangen vis bij locals thuis.”

On the road in IJsland
Lisette was hier in: 2014

5 Favo Hotspots Lizette Travellust-2

Vanaf Nederland slechts 3 uur vliegen en je beland in een wereld vol natuurgeweld. Een roadtrip door IJsland is een aaneenschakeling van ‘wauw’ momentjes. De natuur is zo puur en overweldigend, bijna buitenaards. Ik voelde me daar ineens heel erg klein.”

Mabul Island, Maleisisch Borneo
Lisette was hier in: 2011

5 Favo Hotspots Lizette Travellust-3

Een eiland zoals dit vind je bijna nergens. Mabul is een eiland voor de kust van Maleisisch Borneo en wordt bewoond door sea gypsies. Je vind hier vooral spelende kinderen, vissers, huizen op palen en wuivende palmbomen. Als reiziger kom je hier vooral om te duiken en om elke avond opnieuw te staren naar de meest magische zonsondergang ooit.”

Symi in Griekenland
Lisette was hier in: 2013 en 2014

IMG_4492

Het eiland Symi bezocht ik twee keer tijdens een zeil- en yogacruise langs Turkije en Griekenland en is een onontdekt pareltje. Je kunt hier uren door de nauwe, kleurrijke straten slenteren en van een geweldig uitzicht over de zee genieten. Wandel vooral ook even door de haven langs alle mooie boten. De kans dat je een beroemdheid spot is aanwezig, want dit is een populaire bestemming onder jetsetters.”

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op de reispagina voor nog meer inspiratie. Mijn 5 favo hotspots vind je trouwens hier.

Q: Heb jij nog een leuke hotspot die “hippieproof” is? Deel ‘m dan natuurlijk vooral! Ik ben vet benieuwd en zo kunnen we altijd nóg meer inspiratie opdoen.

Liefs, Marte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.