ETEN, HOTSPOTS

Fijn Plekje // De Goudvis Club (A’dam)

Op de historische plek waar tot vorig jaar ‘de Keuken van 1870’ zat, een authentieke Amsterdamse Volksgaarkeuken, opende 3 maanden geleden op 12-12-2012 De Goudvis Club haar deuren. De degelijke Oer-Hollandse stamppotten, rookworsten en sudderlapjes hebben plaatsgemaakt voor Asian streetfood. De mannen achter De Goudvis Club (overigens ook verbonden aan het naastgelegen poppodium Bitterzoet) hebben het prachtige pand, met een verbouwing en modern industrieel interieur, nieuw leven ingeblazen.

De ruimte was gelijkvloers, maar heeft nu twee verhogingen/podia. As je aan de tafeltjes op de verhoging langs de rechterkant zit, zit je daardoor op dezelfde hoogte als de mensen aan de bar, wel zo gezellig. Ik ben overigens helemaal fan van de houten stoelen met metalen frame, die er uit zien alsof ze zo uit een oud klaslokaal komen. Het kleinere podium aan de straat/raamkant doet dienst als gezellige zithoek met twee uitnodigende leren banken en een gave schemerlamp. Deze zithoek maakt van tijd tot tijd plaats voor live bandjes, helaas was er afgelopen zaterdag geen live muziek.. maar, des te meer reden voor mij om een keer terug te gaan! Aan de achterkant van het pand zit een grote open keuken, waardoor de bereiding van de veelal biologische gerechten op de voet te volgen is.

de goudvis club

Op de kaart staat zoals gezegd Asian streetfood; veel lekkernijen worden in Azië gewoon op straat bereid, verkocht en gegeten, vandaar de naam streetfood. Bij De Goudvis Club kun je de tijd nemen om bewust te genieten van deze heerlijke gerechten (iets wat mij op straat in alle vluchtigheid toch anders vergaat). Daarnaast zijn de diverse hapjes bedoeld om te delen, waardoor een avondje uit eten echt een gezamenlijke beleving en ervaring wordt. Mede-eigenaar Rik Brusse wist ons zaterdag te vertellen dat de kaart binnenkort uitgebreid wordt met nog veel meer zinnenprikkelend streetfood, I can’t wait! Mijn top 3 was zaterdag in ieder geval: Beijing Duck, Miso Kamo (soep) en Nori Zalm Crisps. Drinken is natuurlijk -net als eten- ook een sociaal gebeuren en veel gezelliger om samen te doen, en daarom worden de mixdranken in ouderwetse theepotten geserveerd, ideaal om.. jawel, te delen.

Deze nieuwe hotspot ligt slechts op een paar minuten van Centraal Station. Zoals gezegd naast Bitterzoet, waardoor het de perfecte plek is om voor een concert wat te eten of na een optreden lekker na te kletsen. Lekker knus borrelen op de banken of aan de bar kan natuurlijk ook. En wie weet, als de lampen later op de avond wat gedimd worden, zie ik hier zeker ook mogelijkheden voor after-dinner dansjes… Go check it out dus!

De Goudvis Club
Spuistraat 4, Amsterdam
Kijk op de website voor openingstijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.