HOTSPOTS

Een weekendje uitwaaien: blooming hotel & beach in Bergen (aan Zee)

Het kwam al naar voren in de Summer Bucketlist en het laat zich ook duidelijk zien in mijn vlogs: ik wilde deze zomer meer avontuur dichtbij huis opzoeken. Geloof mij: door dit soort dingen te doen krijg je een nieuwe vorm van waardering voor je eigen land en wat het allemaal te bieden heeft. Zo ging ik o.a. een weekendje naar de Veluwe, voelde ik me toerist in eigen land door een bezoek te brengen aan het Muiderslot kasteel én ging ik afgelopen weekend uitwaaien in Bergen aan Zee. Een prachtig stukje strand van Nederland, dat ik toevallig al kende doordat ik er familie heb wonen. Ditmaal werd ik echter uitgenodigd door blooming hotel. Dus hop: mams mee, relax-knop aan en klaar voor wat quality & family time.

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 1

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 8

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 12

blooming hotel

Bij het parkeren zei ik al tegen mijn moeder dat het voelde ‘alsof ik op vakantie was’; enkel en alleen doordat je parkeert in de duinen en het gevoel hebt op een berg(je) te staan. (Hihi.) Neem er een dosis zuivere lucht bij (dat ben ik niet meer gewend hè, als urban hippie), een klaarblauwe lucht en felle zon en… je bent klaar. Instant vakantiegevoel.
Toch kan ik me goed voorstellen dat deze locatie ook zo’n perfect weekendje weg kan bieden voor in de herfst of winter. Door het hotel en de omgeving bevind je je namelijk direct in een oase van rust, ontspanning en creativiteit. blooming (ja, zonder hoofdletter) heeft namelijk een prachtig zwembad, een sauna en een erg gezellig restaurant (eerste verdieping).

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 9

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 10

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 6

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 11

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 14Bergen is een echt kunstenaarsdorpje, en dat uit zich ook in het interieur. Er hangen verschillende schilderijen in de kamers, er staat kunst in de duinen – waar je op uitkijkt – en het interieur is retro modern ingericht. Bovendien zijn er enkele high-end vergaderlocaties (geloof ons: híer wil je wel een vergadering houden), mooie ruime kamers en héérlijke bedden. Ik moest al bijkomen van een weekendje Lowlands, maar hier leek ik nóg dieper te slapen.

Wat. Een. Rust.

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 2

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 3

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 4

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 5

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 13

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 27blooming beach

Toch konden m’n moeder en ik het niet laten: het was véél te lekker weer om te lang in het hotel te blijven, wij wilden naar het strand! En dus gingen we 6 kilometer verderop naar blooming beach in Bergen aan Zee. blooming beach heeft een lichte en relaxte opzet. Verschillende stoelen, kastje en tafeltjes staan kriskras door het witte en koelgrijze strandpaviljoen en enkele ‘kwalletjes’ (plantjes) hangen ondersteboven aan het plafond. Jawel, dit zijn echte plantjes die geregeld water krijgen. Kijk maar eens goed! Inspirerend voor je eigen interieur.
In het paviljoen genoten we de eerste uren van een kopje koffie, gevolgd op een lekkere lunch. Heel veel vega-opties hebben ze misschien niet, maar de wrap met geitenkaas, spinazie, bietenquinoa en rozijnen vonden wij erg origineel en lekker.

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 15

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 16

De loungebanken zijn aangekleed met kussens in blauw, rood en oranje als contrast tegenover de koude tinten. Op frisse herfstdagen houdt de haard van blooming beach het paviljoen nog ver na de zomer warm.
Wij hadden het echter getroffen met het weer, en konden genieten op een van de bedjes op het strand. Ook hier lagen nog maar een paar minuten, om vervolgens snel in slaap te vallen. Powernap van een uur en vervolgens helemaal “klaar voor de wijn!” (aldus mijn moeder). Meer dan geplaatst zaten we achter schermen met teksten als  ‘heaven can wait’ en ‘don’t even think of disturbing me right now’. Het flesje (biologische) wijn ging open en inderdaad: het was even hemels en je hoefde ons niet te storen. Wat was dit lekker.
En niet onbelangrijk: dit stukje strand blijkt op een bijzonder warme dag nog lekker rustig te blijven. Kijk, dát is pas echt uitrusten.

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 19

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 20

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 17

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 21

De volgende ochtend

Zoals gezegd, de volgende ochtend werden we compleet uitgerust wakker. Klaar voor een lekker ontbijtje, met heel veel vers fruit en een homemade wafel. Aii, wat een lekkernij. Opgeladen en wel trokken we er nog een dagje op uit richting Bergen, Alkmaar en opa en oma in West-Friesland. Echt een heerlijk relax-weekendje met familie, goede gesprekken en vooral heel veel rust. Precies wat ik fijn vind vlak voor mijn vertrek naar het buitenland voor langere tijd.

Heerlijk.

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 7

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 22

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 23

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 24

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 25

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 26

Tip! Bewaar deze trip op Pinterest:

Blooming hotel beach - Moderne Hippies - 28

blooming hotel
Duinweg 5
1861 GL Bergen (nh)
(072) 5820520
bloom[at]weareblooming.com
www.weareblooming.com

Blooming Bergen biedt diverse kamers: van éénpersoonskamers (6m²) tot familiekamers en luxe suites. Je boekt al een hotelkamer vanaf €85,-. Ga naar www.weareblooming.com voor meer info.

Mocht je meer willen zien, ook van dit weekend heb ik een vlog gemaakt – to be continued!

Doe hier nog meer inspiratie op voor een lekker weekendje weg! Slaap bijvoorbeeld in een pipowagen in Groningen of ga naar dit najaar naar de Museumnacht in Den Haag! Nog meer inspiratie doe je op bij de tag ‘weekendje weg‘! 🙂

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

review