ETEN, HOTSPOTS

Fijn Plekje // Uit je eigen stad (R’dam)

Enkele weken geleden waren Jasmijn en ik uitgenodigd door Rotterdam Marketing om een weekend in onze havenstad te spenderen. En hoewel het begrip ‘stadsboeren’ me intussen niet meer vreemd is sinds mijn kennismaking met de Stadsboeren in Amsterdam, ging er een nieuwe wereld voor me open toen we aankwamen bij Uit je eigen stad: een stadslandbouwbedrijf midden in het industriegebied van Rotterdam-West, waar eten geproduceerd wordt en je ook direct een hapje kunt eten van het lokale, duurzame eten. En met de groei van onze steden is Uit je eigen stad een innoverend idee en biedt het mogelijkheden voor het tuinieren van de toekomst. Extra leuk is om eerst dit filmpje te bekijken, waarin je ziet hoe het er vóóraf uit zag:

Uit je eigen stad is méér dan alleen een stadslandbouwbedrijf; alles wat er verbouwd wordt, is te koop in de eigen winkel; of ga er gewoon eens doorheen lopen en probeer te achterhalen wat alles is. Jasmijn en ik waren (helaas) diep teleurgesteld in onszelf toen we niet eens de bloemkool konden herkennen, en raakte in de war of dit nu sla of biet was, waardoor je je toch snel gaat afvragen: hoe ver staan we inmiddels af van de oorsprong van dat wat wij dagelijks eten?

Je kunt ook lunchen of dineren bij Uit je eigen stad; extra genieten, omdat de boer ongetwijfeld binnen zal lopen met een nieuwe, verse lading spinazie, aardbeien en wortelen. Op het land scharrelen ook kippen rond en er wordt in de loods vis (o.a. tilapia en meerval) gekweekt aan de hand van aquaponics. Nog zo’n super innoverend systeem.

Gezond, duurzaam, maar vooral erg lekker: dát is Uit je eigen stad. Voor iedere Nederlander een absolute must. Zéker voor de stadsliefhebber met een groen hart.

Uit je eigen stad
Marconistraat 39
3029 AG R’dam
www.uitjeeigenstad.nl

PS Het is sla!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.