HOTSPOTS

Fijn Plekje // Brouwerij ’t IJ in Amsterdam

Soms nieuw, soms oud. Soms gezond, soms niet. Soms een café, soms een winkeltje. Eén ding is zeker: het is gewoon een fijn plekje. En ik maak er enkele foto’s, meestal met m’n telefoontje. Het belangrijkste? Ik wil dit fijne plekje gewoon even delen met jullie.

Afgelopen woensdag trok heel Nederland eropuit: 22 graden was het nog niet helemaal, maar de zon scheen en dat is voor ons reden genoeg om naar buiten te gaan. Heerlijk! Voor mij staat één ding gelijk aan de lente en zomer in Nederland: Brouwerij het IJ oftewel de molen. Ik woon om de hoek van deze bierbrouwerij in Amsterdam en ik vind het er fantastisch. Er is precies een mooie mix tussen locals en (dagjes)toeristen, waardoor de sfeer er altijd heel aangenaam en toegankelijk is. Niet te hip, niet te toeristisch. Ik kom er al 5 jaar en het is er – naar mijn idee – nooit negatief veranderd. Een tijdloze klassieker dus eigenlijk.

Zoals één van m’n volgers op Instagram al terecht zei: “Echt bier proeven in plaats van zuipen“. En dat is het denk ik ook voor mij. (Ik voel ‘m trouwens al wel na 2 of 3 bier, want de biertjes vallen zwaar; dus heel veel meer gaat er bij mij ook niet in!)

Het is en blijft hartstikke betaalbaar en het is er gewoon hartstikke relaxt. Afgelopen maanden is het proeflokaal helemaal omgebouwd, waardoor het zowaar fris en schoon oogt (waar het voorheen eerder een stinkschuur was). Dat is wel echt een positieve verandering!

Ik ben niet een ontzettend bierdrinker, maar hier ga ik dus al jaren met liefde heen. Mijn favoriet? De Zatte. Jarenlang was ik in de war, totdat ik een ezelsbruggetje bedacht die zelfs vrienden hebben overgenomen: Natte is Nee, dus dan is het de Zatte die ik het lekkerste vind. Yummy!

Brouwerij 't IJ 2

Brouwerij 't IJ 3

Brouwerij 't IJ 4

Brouwerij 't IJ 1

Met goed geluk komt Johny And The Gangsters of Love spontaan langs. Ze spelen er dan maximaal een half uurtje vanuit een oldtimer. Rocken geblazen!

Ik zou hier afspreken voor: drankjes met vrienden, vrienden uit het buitenland om ze Amsterdam local-style laten zien
Waar: Funenkade 7, Amsterdam
Leuke weetjes: ze geven er cheap-ass rondleidingen en je kunt er mooie pakketten bier kopen: ideaal cadeau voor de mannen in je omgeving
Websitebrouwerijhetij.nl

Q: Lijkt jou dit een fijn plekje?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.