ETEN

Tweede editie van het Food Film Festival

De agenda staat gauw vol bij de drukke Nederlander, dus we kunnen er niet snel genoeg bij zijn: reserveer alvast 16, 17 en/of 18 maart in je agenda, want dan is het weer  tijd voor het Food Film Festival in Studio/K te Amsterdam. Het driedaagse festival is een initiatief van de Youth Food Movement, een netwerk van studenten, jonge consumenten en jonge ‘food professionals’ die met elkaar veranderingen teweeg brengen op het gebied van voedselproductie en voedselconsumptie. Zo strijden ze voor “good, clean en fair” voedsel.

Na het succes van vorig jaar kan een tweede editie van het festival niet uitblijven. Op het festival worden alle facetten van voedsel belicht. En niet alleen, wat men snel vermoedt, aan de hand van films en documentaires. Er worden namelijk ook workshops gegeven. Een tipje van de sluier is daar gisteren van weggegeven: de heren van Brandt & Levie leren je hoe je ambachtelijk worst moet maken, Harold Hamersma komt een wijnproeverij geven en kookboekenschrijfsters en reizigers Nadia en Merijn geven de workshop ‘Arabia’ en geven je een appetijtelijke welkomst in de Arabisch-Mediterrane wereld. Heb je geen zin om een workshop te volgen? Volg dan een debat of kom een dansje doen bij een van de afsluitende feestjes.

Ik vind de foto die ze gebruiken in de campagne, gemaakt door Carl Kleiner, helemaal geweldig. Momenteel zijn ze alleen nog op zoek naar een naam voor het artisjokkenmannetje/vrouwtje. Heb jij nog een leuk idee? Stuur deze dan voor 23 januari naar info[at]foodfilmfestival.nl. De drie leukste inzendingen worden op Facebook bekend gemaakt en daarop mag door het publiek gestemd worden. De winnaar wordt vervolgens op 1 februari bekend gemaakt.

Het volledige programma voor het festival is nog niet bekend, maar vanaf 6 februari is het blokkenschema op de website te vinden. Zodoende heb je nog genoeg tijd om je te verdiepen in dit leuke, nieuwe en onderscheidende festival.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.