ETEN

Recept: Pittige vegan kikkererwtensalade

Je kent het wel. Eens in de zoveel tijd besef je dat je eens wat meer op je geld moet letten en slimmere keuzes moet maken. Of je nu wilt sparen voor een reis of gewoon wat meer geld voor leuke dingen over wilt houden – besparen op gezond eten is iets wat ik iedereen afraad. Gezond én goedkoop eten is iets wat ik mensen wel aanraad :). En dat is makkelijker dan je denkt. Maak slim gebruik van het ‘dirty dozen & clean 15‘ spiekbriefje en koop wat nodig is biologisch, de rest kan af en toe (vooral als je op je budget let) prima op de markt gekocht worden.

Op het moment doe ik de 30 day vegan challenge. Na het zien van de trailer van Earthlings (kijk alsjeblieft alleen als je er ‘klaar voor bent’ – het is vreselijk) en het lezen van het verhaal van Merel (De Groene Meisjes, lees het hier) – kon ik niet meer terug. Alleen de trailer al, kun je nagaan. Ik moet dit proberen, dacht ik! Doe je mee? Of je nu meedoet of niet, volg mijn maand via Instagram of Twitter. Ik zal elke dag plaatsen wat ik eet. We can do this!!

Oké, ik dwaal af. Terug naar waar we het over hadden, gezond eten op een budget! Als je op zoek bent naar een hele simpele lunch, die ook nog eens snel (binnen 3 minuten) klaar is en minder dan €2,50 kost – zoek niet verder! Voor 1 portie heb je nodig:

  • 1/2 avocado
  • 200 gr kikkererwten
  • 1/4 Spaanse peper
  • 10 hazelnoten
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 verse muntblaadjes
  • Peper, zout, komijnzaad & cayenne peper

1. Spoel de kikkererwten goed af met water en giet ze af. Doe ze in een kom.
2. Snijd de avocado en Spaanse peper in kleine stukjes en voeg ze toe.
3. Doe het sap van de citroen erbij, chop de hazelnoten en muntblaadjes en voeg deze toe.
4. Roer goed, voeg een beetje zout, peper, komijnzaad en cayanne peper toe.

Done! Easy as that. Enjoy!

Liefs, Rosalie

Psst.. wist je dat ik ook een eigen food blog heb? Check de Nederlandse versie hier en de Engelse hier.

arabicsalad3