HOTSPOTS

Fijn Plekje // Hartje Oost (A’dam)

Hartje Oost Amsterdam Groene Meisjes Moderne Hippies1
Met Merel van De Groene Meisjes voor Hartje Oost

In twee dagen tweemaal naar dezelfde hotspot in Amsterdam gaan, dat doe ik niet vaak. Zeker niet omdat er in Amsterdam altijd wel iets nieuws te ontdekken is.

20140319-200752.jpg

Maar Hartje Oost heeft mijn hartje gewonnen. Dit lieve hotspotje zit voor mij om de hoek, en staat voor duurzaam, biologisch en lokaal. En zo’n toffe hotspot omarm ik met heel veel liefde! Bij Hartje Oost vind je koffie, broodjes, taartjes, lunch en een daghap om mee te nemen. Amsterdam Oost liep (‘loopt’) altijd nog wat ‘achter’, zelfs Noord en West zijn momenteel hipper.Maar ik woon inmiddels al 5 jaar in deze wijk en ik vind het hier héérlijk. Zó multicultureel, zo ‘rauw’ en met nog oneindig veel mogelijkheden die voor het oprapen liggen. En dat hebben enkele ondernemers nu eindelijk ook ontdekt. Tegenover de hippe mannenzaak Div, is er nu dus Hartje Oost in de Javastraat. Yes, Oost is booming!

De eerste ‘date’ had ik er van de week met Merel van De Groene Meisjes. Zó fijn om met een medeblogger te kunnen kletsen! Zeker met iemand die een beetje in dezelfde ‘sector’ zit. Heel veel herkenbaar, heel veel nieuwe dingen geleerd en heel veel… gewoon lekker gekletst. 2,5 uur vlogen echt voorbij! Aan een stuk door gerateld met elkaar. Zoals Merel al concludeerde: deze tent is compleet groene meisjes én hippieproof! Kijk je mee naar enkele plaatjes?

20140319-200803.jpg

20140319-200812.jpg
Stop the water while using me! Heerlijk merk. MH Inger schreef er al eens over.

20140319-200824.jpg

20140319-200833.jpg

20140319-200900.jpg

Zoals je ziet hebben ze allerlei merken die Moderne Hippies supporten: Toms, Stop the water while using me, Lola Nomada en Fentimaan drankjes (jammie!). Maar denk ook aan O MY BAG, Essyello Jewelry en BECKSONDERGAARD. Zo fijn en leuk!

De dag erna was ik zo enthousiast, dat ik er gelijk even ging lunchen met mijn vriend. De zon scheen goed, dus we hebben op het terrasje gezeten. Het terrasje heeft een heerlijke ligging voor de zon in de middaguurtjes. Goed vertoeven!

20140319-201905.jpg

Hartje Oost wordt morgen officieel geopend en is momenteel dan ook nog wat in de “opstartfase”. Komende weken bijvoorbeeld, volgen (blijkbaar) ook nog verse smoothies en sapjes op het menu. Jeej! Morgen, vrijdag 21 maart, is overigens het openingsfeestje.

Hartje Oost, ik ben zo blij dat je in m’n wijkje bent gekomen! Welkom!

Hartje Oost
Javastraat  23, Amsterdam
www.hartjeoost.nl

Vergeet me niet te volgen op Instagram (@MH_Marte) en Twitter (@ModerneHippies). Namasté, dear hippies!