HOTSPOTS

Fijn Plekje // Hartog’s Boterham (A’dam)

Zin om te lunchen, maar geen geld? Ga dan eens lunchen bij Hartog’s Boterham (Amsterdam).

Bij Hartog’s Boterham krijg je een dubbel belegde boterham in een wegwerp broodtrommeltje voor nop. Hartog’s brengt ‘die goeie ouwe tijd’ daadwerkelijk terug: vroeger was het namelijk heel normaal om samen te schaften met je broodtrommeltje.

Zodra je binnenkomt word je overspoeld door de heerlijke geuren van vers gebakken brood, appeltaart en allerlei soorten koeken. Ik bestel een klassieker, een volkorenbroodje met oude kaas, en ga zitten aan een van de ouderwetse roestvrijstalen werkbanken.

Zodra ik het broodje krijg, begin ik aan mezelf te twijfelen: had ik er niet beter twee kunnen bestellen? Het broodje is namelijk –opvallend- klein. Het is een boterham zonder lucht en veel ‘kleur’. Ik geef het een kans, laat het broodje even zakken, en na een kwartier zit ik vol. Ongelofelijk, denk ik, dit is écht brood.

Als je niet vol zit, bestel je toch nog een broodje? Voor deze lekkernijen betaal je namelijk zo’n 2,50 euro per broodje! (Het kan nog!).

Vanaf 7 u ’s morgens tot 16 u ’s middags kun je genieten van je boterham zoals hij behoort te smaken. Heb je geen tijd om te lunchen? Dan kan je altijd nog om de hoek, bij Hartog’s Volkoren, een brood kopen en later thuis opsmikkelen.

Eet smakelijk!

Hartog’s Boterham
Wibautstraat 77
Amsterdam
www.volkorenbrood.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.