HOTSPOTS

Fijn Plekje // Cake loves coffee (A’dam)

Dit artikel is verschenen als gastblog van Rick Verheul – later is hij vast gaan bloggen voor Moderne Hippies.

Vandaag heb ik de allerliefste en beste taartenbakster van Amsterdam ontmoet. Nu vind ik Duits-Kroatische vrouwen die drie talen door elkaar praten, glinsterende hondenogen hebben en met liefde taarten en cakes bakken sowieso al erg aandoenlijk, maar mijn buurvrouw op de Bilderdijkstraat is een echte meesterchef. Vanuit haar kleine winkeltje bakt Nicole iedere dag met een glimlach de lekkerste cakes en taarten. Om op te eten of snel mee te nemen, maar vooral om van te genieten. Je krijgt deze vrouw alleen oprecht boos als je beweert dat ze de taarten niet helemaal zelf bakt. De kleine winkel is meteen ook haar keukentje en het is heel leuk om eigenlijk meteen onderdeel te zijn van een mini taartenfabriek. ‘Cake Loves Coffee’ heeft mijn hart gestolen.

Steeds vaker staat het winkeltje vol met mensen die Nicole bij naam kent en vriendelijk begroet. Het lijkt niemand uit te maken dat een klein stukje brownie € 2,50 kost, want dat ene stukje smaakt gewoon goddelijk. Ik kan het dus gaan hebben over de maanzaad-sinaasappelcake van haar moeder of de heerlijke Duitse ‘apfel tart,’ maar ik wil iedereen gewoon oproepen om te gaan proeven. En te genieten.

“Because money can’t buy happiness, but it can buy cake and that’s almost the same thing”, aldus Nicole. En daar kan ik het, sinds mijn eerste bezoek, alleen maar mee eens zijn.

Cake Loves Coffee
Bilderdijkstraat 201, Amsterdam
http://www.facebook.com/CakeLovesCoffee

Update: Cake Loves Coffee is GESLOTEN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.