HOTSPOTS

Fijn Plekje // Hills & Mills (Delft)

Hills & Mills - Photos from Facebook page // B&S Photography

Twee weken geleden schreef ik over een nieuwe hotspot in Delft, namelijk Perfect Pop Up. In dezelfde stad is ook dit prachtige concept ontstaan: restaurant Hills & Mills. Waarom deze bijzondere naam? Hills staat voor de Himalaya en haar hoogteverschil. Mills staat voor de ‘Nederlandse’ windmolen. Met een 8.6 op Iens.nl (op 21-11-2012) en een gemiddelde menuprijs van 16,50 euro heb je natuurlijk al een topper te pakken, maar dit restaurant is veel meer dan de zoveelste hotspot. Alles aan dit concept ademt ‘Moderne Hippies’:

Himalaya
Dit enorme gebergte vormt een grote inspiratiebron voor het restaurant. Op hun website verwoorden ze dit zo eerlijk en mooi, dat ik me er niet aan waag om het te herschrijven:

Aan de andere kant van de wereld bevindt zich een enorm gebergte: de Himalaya. Dit gebergte zien veel mensen als de grootste bron van inspiratie, leven en geluk. Ook voor ons. De Himalaya staat voor puur en natuur. De mens heeft er minimale invloed en planten en dieren leven in harmonie. Je vindt er rust, eenvoud en pure ontspanning. In al het leven op de Himalaya is immense diversiteit. Maar toch is alles met elkaar verbonden, in een natuurlijke balans. De Himalaya is een rijke bron voor veel mensen, zoals met de rivieren die honderden miljoenen mensen van drinkwater voorzien. Wereldwijd staat de Himalaya symbool voor de kracht van Moeder Aarde.

De landen Pakistan, India, Nepal, China, Tibet en Bhutan grenzen allemaal aan de Himalaya. Deze 6 verschillende keukens en culturen hebben invloed op het aanbod in het restaurant. De familie Kazmi heeft natuurlijk een directe link met 1 van deze 6 landen. De dagelijkse activiteiten staan onder leiding van ‘Papa Kazmi’, die uit Pakistan komt. Zoons Sheraz (marketingstrateeg) & Nawaz (marketingpsycholoog) zijn de bedenkers en dochter Batul en schoondochter Sherryl (beiden studentes) zijn parttime actief op de werkvloer. Een echt familiebedrijf!

Geluk, richtlijnen & waarden
De familie schrijft op de website nog een opvallend stukje over geluk & rijkdom: “Het kleinste – maar in onze ogen het fascinerendste – land dat de Himalaya bestrijkt is Bhutan. Het land is een van de armsten ter wereld als het gaat om geld. Maar tegelijkertijd een van de rijksten als het gaat om geluk. Hoe dat komt? Doordat de regering van Bhutan ‘Bruto Nationaal Geluk’ centraal stelt. De inwoners van Bhutan laten zien dat geld helemaal niet zo belangrijk is om gelukkig te zijn. Ook wij stellen welzijn boven welvaart en geluk boven winst. Winst maken is leuk en noodzakelijk, maar niet het belangrijkste. Geluk wel.”

 Het restaurant gaat uit van 3 richtlijnen:

  1. We bouwen op het pure in de wereld. Pure mensen, relaties en producten.
  2. We doen in elke situatie het juiste. De juiste intenties en acties. Maar ook de juiste snelheid, smaak en bronnen.
  3. We genieten ervan dat alles en iedereen is verbonden. Daar zijn we allemaal onderdeel van.

En een aantal waarden:

  • Doe wat juist voelt met de volle overtuiging
  • Wees positief altijd en overal
  • Streef naar het hoogste en jaag je ambities na
  • Ga helemaal op in doen wat je leuk vindt
  • Bouw hechte relaties met mensen, de gemeenschap en de wereld
  • Maak kunst, dat zijn echte immateriële giften

Volgens mij kunnen wij ons allemaal wel vinden in deze punten. Bijzondere uitgangspunten voor alles wat je doet…

Food & Drinks
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het heerlijke aanbod van eten en drinken bij Hills & Mills. Sheraz Kazmi vertelt: ‘Bij Hills & Mills bouwen we op puur. Puur staat voor oprecht, lekker en gezond. Dat merk je aan al onze producten. We hebben veel inspiratie opgedaan. Dichtbij huis, maar ook heel ver weg.’ Dat vertaald zich in verschillende heerlijke verse salades, speciale gerechten zoals Kip Korma en naanbrood. Bij Hills & Mills wordt de naan geserveerd met gekruide kip, kebab of groenten. Een unieke combinatie. En ook hier zijn de lokale invloeden te herkennen. Want om het gerecht af te maken wordt er ijsbergsla en Hollandse kiemgroenten gebruikt. Naast de traditionele naanrecepten is er sinds kort ook nan pizza: naanbrood met mozzarella, avocado  cherrytomaatjes en rucola. Je kunt er ook terecht voor kleine gezonde hapjes zoals gevulde dadelsvers fruit met frozen yogurt en frisse Lassi’s… Zelfs de zoetste lekkernijen bij Hills & Mills zijn gezond. De treats zijn elke dag anders, maar een voorbeeld is de raw cacao-hazelnoot bar. Rauwe cacao is (zoals wij Moderne Hippies weten) een supergezond product boordevol antioxidanten, terwijl het de sublieme smaak van chocola heeft. En aan deze gezonde ‘brownies’ worden geen caloriebommen als suikers en boter toegevoegd. Ze smaken namelijk zoet door de dadels en worden lekker zacht door honing en avocado. Sheraz: ‘Als ik gasten vertel over deze ‘treat’, kijken ze hun ogen uit van verbazing: ‘Dat zoiets lekkers zo gezond kan zijn.’

Je kunt terecht bij Hills & Mills van ontbijt tot avondeten.  En dat alles natuurlijk met een mooie achterliggende filosofie:

“Het ligt voor de hand, maar we kunnen niet zonder eten. Toch staan we er vaak niet bij stil hoe dankbaar we mogen zijn dat we er hier geen tekort van hebben. Bij Hills & Mills willen wij daar constant bewust van zijn. Daarom willen we eten tot de essentie terugbrengen en de waarde ervan – in de zin van smaak, geur, uiterlijk en voedingswaarde – optimaal tot haar recht laten komen. Door pure producten te gebruiken in de juiste verhoudingen en hoeveelheden. Met respect voor de wereld. We laten de natuur in haar waarde en ook de mensen en de samenlevingen die daarbij betrokken zijn. Uiteraard verspillen we zo min mogelijk.”

Bekijk voor actuele openingstijden en het menu op de website van Hills & Mills. Ook Serena van Beautylab schreef er een recensie over die het lezen waard is! For English readers, check out this review by Kitchen Script.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.