REIZEN

Travel Tip: Hippie must in zee // Floyd’s Pelican Bar, Jamaica

Tijdens mijn reis door Jamaica stond één bar bovenaan mijn bucketlist: de hippie bar die midden in de zee van Jamaica staat en ook wel bekend staat als Floyd’s Pelican Bar.

Een vrolijk gekleurd bootje aan de kust bij de Black River lag op ons te wachten. Met lichte twijfel stap je in eerste instantie het bootje in. Heel lekker en vertrouwd is het ook niet om met een halfstonede Jamaicaan richting de open zee te varen, waar, als het goed is, dat houten hutje midden in staat. Maar als ik Trip advisor mocht ik geloven, staat ‘ie er toch echt, en zou het beloven wat te worden.

Floyds Pelican Bar 2

En zo begon het avontuur. Gedurende de 30-minuut durende boottocht kwamen we dolfijnen en vliegende vissen tegen – een magische belevenis. Alsof het al bijna niet beter kon worden, zagen we in de verte een zwart plekje in de horizon verschijnen. Een idee wat je fantasie te boven gaat; is dít een bar?

Floyds Pelican Bar 1

Floyd dacht daar ooit zelf heel anders over. Het is nooit zijn bedoeling geweest er een bar van te maken, zo vertelde hij, hij wilde slechts een plek hebben om uit te rusten tijdens het vissen. De vissersman bleek een typische Jamaicaanse gedachte te hebben: zolang ik maar ‘relaxt’ mijn werk kan doen, is het leven goed. En zo heeft hij, in eerste instantie puur voor zichzelf, plankje voor plankje een hutje van drijfhout gemaakt op het rif van de Caribische Zee.

Floyds Pelican Bar 6

Bij aankomst word je overdonderd. Ik zag hippies ganja roken en toeristen gezamenlijk Janis Joplin zingen. Het was geen droom of een film: ik was officieel in het hippietijdperk beland. Geen zorgen, alleen maar paradijs.

Floyds Pelican Bar 3

Vooraf had onze taxichauffeur Mr. Floyd gebeld; of hij een vers visje voor ons kon vangen. Na mijn duik in de zee, wat gesnorkel met een sting ray naast mijn zijde, lag het visje op ons te wachten. Een origineler diner heb ik mijn leven niet gehad.

Floyds Pelican Bar 4

Floyds Pelican Bar 5

Floyd had nooit een business plan gemaakt, toen hij bedacht dat hij een rustplekje op zee wilde hebben. Maar z’n idee werkt, bijna on-Jamaicaans, goed. En wanneer de hut wordt meegezogen door een orkaan, bouwt ‘ie ‘m in een paar dagen weer opnieuw op.

Deze bar is de meest unieke bar die ik tot nu toe in mijn leven heb bezocht. Zorg dat je er een dag voor uittrekt en geniet. Geniet en relaxxxxt – Jamaican style.

Meer foto’s zien? Volg me dan via Instagram @MH_Marte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.