REIZEN

Travel Diary: Ibiza update #10 // Cafés Meke

Cafes Meke18

Inmiddels ben ik alweer een dikke week in Nederland. Toen ik terug was, kreeg ik met 80 miljoen afspraken en moet-dingen, gelijk weer dat gevoel van: “oh ja, ik ben er weer…”.

Maar, ik kijk graag terug naar m’n tijd op Ibiza. En zo wil ik graag nog een laatste update schrijven over de koffietasting die ik had. (Ik drink nauwelijks koffie. Maar als ik koffie drink, dan drink ik het liefste koffie van kwaliteit. Bijvoorbeeld ook van Bocca, waar ik vorig jaar al eens over blogde.)

Op de laatste dag van Ibiza ging ik mijn local vriend Jo gedag zeggen. Jo heeft een koffiebranderij op Ibiza en maakt dus zijn eigen koffie onder de naam Cafés Meke. Daar woonde ik de koffietasting bij. Heb jij dat weleens meegemaakt? Ik in ieder geval niet. En ik vond het daarom erg bijzonder! Zoals met alles uiteindelijk: ook koffie is ‘kunst’.

Cafes Meke02
Cafes Meke zit in hetzelfde gebouw als TeTRA, waar ik in update #6 over blogde. Twee ‘local’ plekjes, die je tijdens je verblijf op Ibiza eens zou kunnen bezoeken!

Cafes Meke05

Cafes Meke06

Cafes Meke04
Stap 1: de bonen ruiken en kijken welke je goed vindt ruiken (of welke niet).
Cafes Meke07
Toen het water op goede temperatuur was, en de bonen gemalen, werden de glazen gevuld.
Cafes Meke08
Waarna we (stap 2) nogmaals moesten ruiken. Dit deden we aan de hand van een lepel: eerst aan de lepel ruiken, daarna door de koffie roeren en de geur van de koffie tot ons nemen.
Cafes Meke10
Toen werd de “korst” van de koffie eraf gehaald.
Cafes Meke13
En mochten we in stap 3 officieel gaan beginnen met proeven.

Cafes Meke14

Cafes Meke15
Wat is het verschil? Welk nummer vinden we lekkerder? We hadden namelijk geen idee wat we precies proefden of waar de bonen vandaan kwamen, en dat maakte het extra leuk. Een blind tasting, als het ware.
Cafes Meke17
Na de tasting kocht ik natuurlijk koffie die ik het lekkerste vond (uit Peru!): voor mezelf, en voor m’n ouders. Een beetje voor hun, maar ook een beetje om Jo te supporten en hem te bedanken voor al z’n gezelligheid tijdens mijn verblijf op Ibiza. Thank God: het paste nog net in m’n backpack ;).

Wil je ook een tasting meemaken? Cafés Meke heeft iedere woensdag om 11.00 u ’s ochtends een tasting. Je vindt Cafés Meke in een groot geel gebouw op de weg naar Sant Juan (vanuit Ibiza-stad). Hier om precies te zijn.

Vanaf juni zijn ze ook iedere vrijdag open voor het publiek en dan kun je er gewoonweg een lekker bakje koffie drinken (ze hebben natuurlijk ook soyamelk als mogelijkheid) en koffie kopen. Like ook de Facebookpagina en stuur een berichtje als je meer info wilt ontvangen.

Als je alleen de koffie wilt kopen: ze liggen in diverse supermarkten op Ibiza, en het wordt in diverse horeca-gelegenheden geschonken. Ook zul je Cafés Meke vinden op de Sant Juan markt op zondagen (als je de foto’s van die blogpost goed bekijkt, zie je Jo er ook tussen staan!).

O ja, voordat ik het vergeet: ik heb inmiddels al heel veel mensen gesproken, die me vroegen om tips voor Ibiza. Ik snap dat de updates wat verwarrend werken, omdat het er zoveel zijn; daarom ga ik deze week een overzicht maken van al mijn persoonlijke tips! Tijdbesparend voor mij, en des te handiger voor iedereen!

Ga hier naar mijn overzicht met tips voor Ibiza!

Bekijk hier nog 5 Travel Tips voor Ibiza.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.