REIZEN

Travel Diary: Ibiza update #6 // TeTRA

TeTRA Ibiza Cultural Club11

Eén van de tofste dingen die je meemaakt als je alleen in het buitenland zit: je ontmoet, bijna verplicht, de locals. Of zoals ik ze hier op Ibiza graag noem: geïmporteerde locals. Je ontmoet namelijk bijna nauwelijks echte Ibicenco’s. En je komt juist heel veel mensen uit de hele wereld tegen die hier al 5, 20 of 50 jaar wonen. En die brengen me deze weken naar plekjes waar je als toerist niet snel zou komen (laat staan te weten zou komen). Zo ben ik naar een full moon party gegaan in een piratentoren, en werd ik uitgenodigd voor een zeer underground trance feestje in the middle of nowhere. Om voor dit soort dingen uitgenodigd te worden, moet je hier op Ibiza dus gewoon de (geïmporteerde) locals leren kennen.

Een plekje waar ik door een local ook naartoe werd gebracht, en die ik wat makkelijker met jullie kan delen, is TeTRA.

TeTRA is een cultureel centrum, en ligt aan de weg richting Sant Juan. Nogmaals in het noorden van het eiland (waar ik de sfeer over het algemeen een stuk rustiger, relaxer en vriendelijker vind dan het zuiden). Ze houden er o.a. filmavonden, workshops en lezingen. Toen ik er was, hielden ze bijv. lezingen over natuurlijke energie-opwekking.

Als je er aankomt zie je gelijk dat het een creatieve vrijplaats is. Er staan overal banken, stoelen, tafels en kunstwerken. Wat lijkt op rommel blijkt achteraf allemaal bewust zo neergezet te zijn. Binnen heb je de werkplaats, waar allerlei kunstenaars hun werk verrichten. Het is in principe geen plek waar ze hun spullen verkopen. Maar je kunt ze hier dus wel aan het werk zien.

Uiteindelijk bleef ik er zelfs een paar uur hangen en mocht ik mee-eten. Zo lief!

Kijk hier naar de foto’s die ik er maakte:

TeTRA Ibiza Cultural Club14

TeTRA Ibiza Cultural Club13

TeTRA Ibiza Cultural Club12

TeTRA Ibiza Cultural Club15

TeTRA Ibiza Cultural Club10

TeTRA Ibiza Cultural Club07

TeTRA Ibiza Cultural Club05

TeTRA Ibiza Cultural Club08

TeTRA Ibiza Cultural Club02

FYI: dit bleek dezelfde man te zijn die op Las Dalias muziek aan het maken was (je ziet ‘m ook in de blogpost die ik schreef over Las Dalias). Klein eilandje!

TeTRA Ibiza Cultural Club03

TeTRA heeft een Facebookpagina en een (redelijk onduidelijke) website. Als je benieuwd bent: TeTRA zit aan de weg richting Sant Joan, in een groot geel gebouw. Je moet misschien een paar keer heen en weer rijden op de weg; of je zult het even aan iemand moeten vragen. Bekijk anders ook het kaartje op de website. Ze organiseren overigens in de winter meer events dan in de zomer.

Ga erheen en praat. Gewoon praten doet wonderen. En raak geïnspireerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.