REIZEN

Travel Diary: Ibiza update #9 // Vlooienmarkten: Sant Jordi & Cala Llenya

Sant Jordi Market Saturday Ibiza12

Een van de laatste updates vanuit Ibiza, en deze gaat nogmaals over een markt 🙂 Wat zeg ik: twee markten! Hier kwam ik namelijk o.a. voor naar Ibiza. Ik organiseer af en toe evenementen vanuit Moderne Hippies, en ik wilde me hierdoor laten inspireren. Blogde ik eerder dus al over Las Dalias en de Sant Juan markt, zal ik jullie vandaag de vlooienmarkten van Ibiza laten zien.

@ Sant Jordi

Ik ging op zaterdag naar de vlooienmarkt in Sant Jordi. Sant Jordi ligt vlak naast Ibiza-stad en is makkelijk te bereiken. Ook is het makkelijk te herkennen, omdat het in het “hipódromo” is; waar normaal gesproken paardenraces worden gehouden. Als je eenmaal aankomt merk je hoe populair deze markt is op Ibiza: ik kon met geen mogelijkheid makkelijk parkeren. Wat een chaos!

Eenmaal binnen had ik het gevoel dat ik de IJ-hallen van Ibiza was ingestapt. Mega groot, mega vlooien. Check hier m’n foto’s:

Sant Jordi Market Saturday Ibiza01

Sant Jordi Market Saturday Ibiza03

Sant Jordi Market Saturday Ibiza04

Sant Jordi Market Saturday Ibiza05

Sant Jordi Market Saturday Ibiza06

Sant Jordi Market Saturday Ibiza07

Sant Jordi Market Saturday Ibiza08

Sant Jordi Market Saturday Ibiza09

Sant Jordi Market Saturday Ibiza10

Sant Jordi Market Saturday Ibiza11

Sant Jordi Market Saturday Ibiza13

Sant Jordi Market Saturday Ibiza02

Sant Jordi Market Saturday Ibiza14

Sant Jordi Market Saturday Ibiza15

Ik heb op deze markt fantastische spulletjes kunnen kopen. Een dromenvanger-oorbel voor 10 euro, een jumpsuit voor 5 euro en een geweldige tas voor 2 euro (!).

@ Cala Llenya

Die zondag ging ik naar de vlooienmarkt bij Cala (= ‘strand’) Llenya – in het noorden van het eiland. Met boots en jurkje en al stapte ik het (prachtige!) strand op: “zo, waar is die markt nu precies?”. De markt bleek een afslag eerder te zijn. Verwacht dus geen markt op het strand (just sayin’…).

In feite “leek” de markt heel veel op die bij Sant Jordi, puur omdat het ook een vlooienmarkt was. Hier werd alleen gedanst 🙂 (Of kwam dat omdat het Pasen was?). Ik moest mezelf inhouden, want ik was bang dat ik niet meer in m’n backpack mee naar huis zou kunnen nemen. Overigens was ik ook wel redelijk “markt-vol”. Desalniettemin: een gezellige markt! Bekijk hier m’n foto’s:

Cala Llenya Market1

Cala Llenya Market2

Cala Llenya Market3

Cala Llenya Market4

Cala Llenya Market5

Cala Llenya Market6

Cala Llenya Market7

Cala Llenya Market8

Als je dus geen tijd hebt om beide vlooienmarkten te bezoeken tijdens je verblijf op Ibiza, dan kun je één van deze twee kiezen, omdat ze dus redelijk op elkaar lijken. Wel zo makkelijk! De markt in Sant Jordi is dus op zaterdag en de markt bij Cala Llenya op zondag; beide markten beginnen ’s ochtends en zijn rond 14 u afgelopen.

Laat je me weten als je naar een markt bent gegaan en wat je ervan vond?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.