HOTSPOTS

Fijn Plekje // Koffie & Ik (Utrecht)

Genoeg fijne koffietentjes in Utrecht, maar vele daarvan bevinden zich in het centrum. Logisch. Maar mocht je nu in Utrecht-West wonen, dan moet je het doen met je eigen koffie. Tijd om in de gezellige wijk Nieuw-Engeland / Lombok een goede koffietent te beginnen, dat moet de dertigjarige Robbie gedacht hebben. Naast zijn vorige werk, interesseerde hij zich steeds meer voor koffie en wilde dit uiteindelijk graag met de buitenwereld delen. Op 10 augustus jongstleden opende hij de deuren van Koffie & Ik. Dat moesten wij natuurlijk even gaan bekijken en vooral even gaan proeven!

Bij binnenkomst valt de mooie oude vloer in combinatie met de strakke bar en muren op. Het is een fijne ruimte, waar op dat moment buurtbewoners een krantje aan het lezen zijn of studenten achter de laptop zitten. Maar ook zeker de vrouwelijke buren met (jonge) kinderen zijn erg blij met de komst van Koffie & Ik. ’s Ochtends vroeg staat er een goede rij bij het koffieapparaat en wordt het oude speelgoed, ooit het speelgoed waar Robbie nog mee speelde, goed benut in de speelhoek.

Wij bestellen een cafe latte, een cappuccino, een verse sinaasappelsap en appelsap en bekijken de mooie schilderijen aan de muur. Deze blijken van Patrick van Vliet te zijn. Een kunstenaar uit Utrecht die voor enkele maanden zijn werk hier mag tentoonstellen. Robbie wil om de zoveel maanden nieuwe kunst aan de muur hebben hangen, maar alleen als het echt bij hem en bij Koffie & Ik past.

Kleine dienbladen met de koffie en ouderwetsche kaakjes komen onze kant op en het proeven begint! De koffiebonen van Caffènation hebben hun werk gedaan en wij genieten dan ook volop, met stiekem ook een verse muffin er bij. Onze broer Luuk wil graag een broodje eten en kiest voor roomkaas, avocado en bieslook. Koffie & Ik heeft met vele leveranciers uit de streek contact; brood van vanmenno (IJsselstein), verse sappen van de boerderij Nieuw Slagmaat (Bunnik) en muffins en croissants van de Utrechtse bakker Bond & Smolders. Dit kan je proeven en vind ik ook veel charmanter dan alles gewoon halen bij de groothandel.

Naast de vele drukke momenten in de koffiezaak, heeft Robbie ook wat rustige momenten, zoals de maandag. Op deze dagen worden er af en toe evenementen georganiseerd voor de buurtbewoners of voor de bedrijven in de omgeving.

Ik, als buurtbewoner, ben erg blij dat we een fijne tent in de buurt hebben waar ik af en toe een goede kop koffie kan drinken. Drink je een keertje met me mee?

Er wordt nog druk aan de site gewerkt, maar voor nu kan je terecht op de Facebook pagina van Koffie & Ik.

Koffie & Ik
Vleutenseweg 169
Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.