INSPIRATIE

Droom je leven, leef je droom

Droom je leven, leef je droom!

Dat heb ik natuurlijk niet altijd gedaan. Vier jaar geleden, toen ik 23 was, stond ik nooit echt stil bij hoe ik me voelde of hoe ik in mijn vel zat. Ik ging gewoon naar mijn colleges toe en feestte erop los in de weekenden. Ik vond het allemaal wel best. Ik had nooit echt zin om te koken, dus meestal at ik brood, pizza’s en pasta’s. Af en toe fruit, maar het meeste fruit wat ik binnenkreeg was van de zogenaamde ‘versgeperste smoothie’ van Albert Heijn.

Ik was niet helemaal gelukkig met wat ik allemaal uitspookte, maar wist ook niet echt wat ik dan wél wilde. Er ontbrak in elk geval wel iets.

Daarnaast was ik sinds mijn dertiende ‘veilig’ aan de anticonceptiepil; de dokter leek het een goede oplossing voor mijn ongewone ongesteldheidsperikelen. De pil was makkelijker en veiliger dan altijd condooms gebruiken, dus daar ging ik maar gewoon voor, zonder verdere vraagtekens erbij te plaatsen.

Toen ik 23 was, kwam ik wonderbaarlijk terecht in een ayahuasca ceremonie, die me lanceerde in de wereld van mogelijkheden, energie en synchroniciteiten. Voor mij was het alsof ik weer geconnect werd met de bron van al het leven. Bewustzijn. Vier maanden later leerde ik Crispijn, mijn partner in crime, kennen.

We gingen op aandringen van hem experimenteren met voeding. Ik begon me bewust te worden van mijn eigen, eigenlijk ongezonde, voeding- en leefpatroon. Dit was een confrontatie en vervolgens moest er ook nog actie op ondernomen worden. Ik ging ‘nee’ zeggen tegen brood en kaas en ‘ja’ tegen fruit, salades en verse rauwe groentes. Eigenlijk zei ik gewoon een hele grote ‘JA’ tegen: ik wil gewoon altijd superlekker in mijn vel en energie zitten!

Crispijn en Lauri MH
Crispijn en ik

Ons experiment kreeg echt vorm toen we in Spanje een dikke maand compleet raw gingen met onze ‘bijbel’ van David Wolfe. Ondanks mijn detox-chagrijnigheid van drie weken (!!) heb ik doorgezet. Met resultaat dat alles een beetje mooier en strakker werd in en op mijn lichaam. Yay!
En belangrijker dan dat: ik zat lekkerder in mijn vel. We bereikten een punt dat we ons onwijs high voelden op dit pure eten! Free drugs!

Ik had veel meer energie, stond positiever in het leven en ik durfde eindelijk veranderingen door te voeren in mijn leven waar ik langere tijd tegenaan hikte en angst voor voelde! Namelijk stoppen met mijn studie Godsdienstwetenschappen en doen waar ik van droomde: stappen ondernemen om de wereld rond te reizen als kundalini yogalerares.

yes

Maar toen kwam nog de grote uitdaging: anticonceptie.

Want ondanks alles: ik had toch nog hele erge schommelingen in mijn gevoelswereld, rondom mijn menstruaties. Aangezien het voedingspatroon al zo veel verschil maakte en de kennis die we vergaard hadden toch ook behoorlijk om hormonen draaide, was de meest logische volgende stap iets omtrent mijn eigen anticonceptiegebruik te veranderen.

Ik besloot te stoppen met de pil en probeerde iets nieuws: de nuvaring. Ik begon een hele sterke geur te produceren en dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus eruit ermee.

Toen kwam de mirenaspiraal en brak de hel los. Het zetten van de spiraal was hel op aarde. Ik veranderde daarna zowaar in een feeks, was onzeker en had bizarre schommelingen in mijn gedrag. We werden er allebei gek van. Na twee maanden dus ook die laten verwijderen.

Hierna nog wel een check gedaan bij een bioresonant. Twee plekken waren zwak, mijn longen, omdat ik vijf jaar behoorlijk gerookt had. En het gebied rondom mijn baarmoeder, omdat ik zolang synthetische hormonen had geslikt en mijn eigen lijf hier dus niks zelf hoefde te regelen.

Ik gebruik nu niks meer van al die nephormonen en voel me een stuk beter, geen gekke schommelingen meer en ik heb na 13 jaar eindelijk een natuurlijke cyclus, die ook nog eens gelijk loopt met de maan! En we hebben nog steeds de beste seks ever ;).

MH Lauri yoga

Toen ik ook nog regelmatig ging yoga’en en mediteren, was de cirkel rond. Met kundalini yoga, wat rechtstreeks op het endocriene stelsel werkt, en het volgen van vrouwenworkshops op het gebied van tantra, heb ik oude patronen weten te doorbreken, mijn eigen desastreuze gedrag ingezien en geleerd om diep contact te maken met mezelf. Ik kan me nu eindelijk goed focussen op wat ik écht wil in mijn leven. Ik droom mijn leven en leef mijn droom!

Ik heb geleerd diep contact te maken met mezelf en over grenzen heen te gaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Regelmatig stond ik op de kop voor mijn gevoel, maar dat hoort erbij, denk ik.

Uiteindelijk heb ik zoveel rust in mijzelf kunnen vinden, waarvan ik in het begin dacht dat ik daar veel te ongeduldig voor was en dat het niets voor mij zou zijn. Ik ben (van binnen) een compleet andere vrouw geworden, dankzij het aanpakken van mijn voedingspatroon, het afschaffen van de super-vrouwonvriendelijke anticonceptiemethoden en het beoefenen van kundalini yoga en tantra.

Natuurlijk is Crispijn (binnenkort MH Crispijn) altijd een hele grote spiegel geweest in dit proces en dat is hij nog steeds voor mij. Mijn verhaal zou er niet zijn geweest zonder de liefde tussen Crispijn en mij en de liefde van mijn familie en vrienden. Het is fijn en spannend om dit proces te delen wat bij mij een hele grote transformatie in gang heeft gezet. Het is echt niet altijd makkelijk, maar wel zo hard de moeite waard! Als je eenmaal een eerste stap hebt gezet, dan volgen de andere stapjes vanzelf…

Crispijn heeft er uiteindelijk zelfs een boek over geschreven: de informatie is gebundeld in Het Hormoon Geheim waar MH Rosalie al eens een review over heeft geschreven. Lezen dus!

lovely-creation-love-pretty-quotes-quote-Favim.com-567390

Ik heb niks verloren, behalve ongezonde verslavingen, pukkels, cellulites én oude patronen.

Ik heb wel al heel veel gewonnen en dat is vooral het vertrouwen in mezelf én de wereld! Op dit moment werk ik als kundalini yogalerares en reizen we de wereld over. Ik leid het leven dat ik altijd heb willen leven. I feel alive en ik gun dit iedereen!

A big fat Namasté

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.