HOTSPOTS

Fijn Plekje // Locals (Tilburg)

Locals tilburg is een koffiebar rijker

Verschrikkelijk vind ik dat, continu langs een barretje of eettentje lopen en gewoon elke keer geen tijd hebben om even binnen te gaan zitten. Dat overkomt me nu dus keer op keer bij een nieuw koffiebarretje hier in Tilburg: Locals.

Locals tilburg is een koffiebar rijker 2

Als je langs Locals loopt is het haast onmogelijk om niet nieuwsgierig te zijn. Als je naar binnen kijkt, ziet het er erg knus uit. Er staan tafels, maar je kunt ook op een lange bank neerploffen. De lange bank grenst aan het raam. Ik heb jammer genoeg nog nooit echt de tijd gehad om de banken uit te testen, maar gelukkig wel om de smaak van Locals ‘to go’ te ervaren.

Locals tilburg is een koffiebar rijker 5

Ik wist niet precies wat ze allemaal hadden bij Locals. Het enige wat ik wist, is dat ze sowieso koffie hadden. Dus bij het halen van een coffee to go, bekeek ik gauw de kaart en vervolgens werd ik positief verrast. De coffee to go werd gauw ingewisseld voor een groene smoothie to go. Wat me ook opviel is dat Locals niet een typisch koffiebarretje is, maar het is een koffiebarretje waar je ook nog eens lekker kunt lunchen (tenminste: zo zag het eruit op de kaart, ik ga het binnenkort uitproberen).

De groene smoothie to go was een succes en sindsdien ben ik nog een paar keer iets komen afhalen. De coffee to go moest ik natuurlijk nog wel uitproberen en mijn cappuccino met sojamelk viel ook enorm in de smaak. Ze hebben bij Locals homemade granola in super schattige zakjes, die je ook kunt afhalen. Ik kon het natuurlijk niet laten en heb een zakje gekocht Ik koos voor de granola met chiazaad en goji bessen (nog een pluspunt aan Locals: superfoods!!) De granola is heerlijk en bijna niet meer te missen in mijn yoghurt!

Na al dat afhalen ben ik alleen nog maar nieuwsgieriger geworden. Als ik terug ben uit de Filipijnen ga ik het uitproberen, maar dit barretje is sowieso weer een aanwinst voor Tilburg! Wat leuk is om te weten: je krijgt bij Locals 30 cent korting bij een take-away.

Locals
Heuvelstraat 128, Tilburg
Check de Facebook pagina

Woon je in Tilburg of ga je er een dagje heen? Lees dan ook mijn review over Buutvrij.