ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Outfit Inspo // Er zijn ook eerlijke mannen

Toen mijn vriend en ik een paar weken geleden in Groningen waren, kocht hij (uit zichzelf) ook eerlijke kleding: een broek van Kuyichi en een prachtige trui van Mud Jeans. Hij maakte me trots. Zonder dat ik hem iets wil opleggen, houden mijn keuzes hem schijnbaar toch ook bezig. Na zijn aankopen kreeg ik ‘m zo ver dit ook hier te delen. Hoe leuk! Er zijn ook eerlijke mannen – die steeds bewuster worden – en dat moet worden gezegd.

De foto’s spreken voor zich (wat een hottie hè!). Daaronder vind je het goede verhaal achter de merken die hij draagt.

Look of the Week Eerlijke Man - 5

Look of the Week Eerlijke Man - 1

Look of the Week Eerlijke Man - 2

Look of the Week Eerlijke Man - 3

Look of the Week Eerlijke Man - 4

Look of the Week Eerlijke Man - 8

Trui // Mud Jeans

Eén van de meest eerlijke en duurzame merken die er bestaat. Een mooi merk dat hij met trots mag dragen. Mud Jeans houdt namelijk veel rekening met ecologie en arbeidsomstandigheden, gebruikt duurzame ruwe materialen en is lid van het Fair Wear Foundation (FWF). Deze trui is gemaakt van 80 % gerecycled denim.

Broek // Kuyichi

Kuyichi gebruikt ruim 90% duurzaam materiaal, waarvan meer dan 85 % biologisch katoen. Ook geeft Kuyichi inzicht in de hele productieketen.

Tijdens de zoektocht naar nieuwe jeans was dit nog een interne strijd: hij vond stiekem een andere broek iets leuker, maar wilde geen ‘bloedhandjes’ meer dragen. En dus ging de zoektocht verder en eindigde hij met deze broek.

Schoenen // Timberland

Timberland: je zou het misschien niet verwachten, maar dit is een bijzonder duurzaam merk. Ze hebben hun CO2-voetafdruk de afgelopen jaren enorm gereduceerd, omdat ze een degelijk milieubeleid hebben. Zo gebruikt Timberland 81% gerecycleerde of organische materialen voor de productie van schoenen. Timberland is op dit moment één van de meest duurzame keuzes in de schoenensector.

Meer looks zien? Klik hier. Meer weten over eerlijke kleding? Check je merk op rankabrand.nl.

Heb je de video van Groningen gemist? Bekijk ‘m hier:

Liefs!