HOTSPOTS

Fijn Plekje // Marqt

Het is maandag: de kans is groot dat je je boodschappen net in huis hebt gehaald. Goed, dan heb ik een tip voor aankomend weekend: doe je boodschappen eens bij Marqt. Dit is niet je normale supermarkt, maar een supermarkt met ‘écht eten’ (de duidelijke slogan, en naar mijn weten waarheidsgetrouw). De versproducten worden zoveel mogelijk regionaal geproduceerd en direct geleverd. De geuren van echt fruit, gebakken brood en verse vis verwelkomen je bij binnenkomst. En vers betekent dat er met seizoensgebonden producten wordt gewerkt. Je kunt er dus niet het hele jaar door alles vinden. Zoals het hoort, dus.

Alle producten worden streng gecontroleerd op dubieuze E-nummers. De producten hebben dus geen onnodige toevoegingen en worden minimaal bewerkt. ‘Bij Marqt koop je dus precies wat je denkt dat je koopt. Niets meer en niets minder’, aldus Marqt. Maar, eerlijk is eerlijk (zeker in dit geval): dat kost je soms ook wat meer. Het leven van een student is niet rijk, dus ik ben erg goed geworden in selectief boodschappen doen bij Marqt. Ik kan niet wachten om ‘écht geld’ te verdienen.

Marqt houdt van duurzaamheid en eerlijkheid, maar ook van veiligheid en efficiency: met het no cash principe (geen contant, alleen pin) merk je dat je snel aan de beurt bent in de rij. Lekker efficiënt in ons overhaaste kikkerlandje.

Je vindt Marqt momenteel in Haarlem en Amsterdam. De verbouwing voor Den Haag is momenteel gaande, en ze zijn op zoek naar vestigingen in Utrecht en Rotterdam. Beware Nederland, we hebben er een nieuwe supermarkt bij!

PS 1. Als je van appelsap houdt, probeer dan eens de biologische Beemster appelsap van teler Kees Konijn. Ik ben befaamd fan.
PS 2. Een tijdje geleden schreef ik over verse knoflook – deze kun je ook vinden bij Marqt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.