MIND & BODY

Meditatie voor beginners

Drie jaar geleden kocht ik het boekje “Meditatie voor beginners”. Een boekje dat ik uiteindelijk nooit las. Zonder ervaring begon ik toch te oefenen: hup, in de kleermakerszit, ogen dicht en.. dan? Met geregeld een ‘WTF ben ik eigenlijk aan het doen?’-momentje, bleef ik doorzetten.

Drie jaar later en ik kan je vertellen: ik ben verslaafd. Als ik het niet doe, begin ik het eigenlijk ook snel te missen. Het werkt verslavend, omdat ik mezelf trakteer op een dosis rust en balans – hoe chaotisch of vol m’n dagen ook kunnen zijn. Toen ik twee weken geleden met m’n vriendinnetjes in Valencia was, werd ik zelfs de ‘yang’ van de groep genoemd. Door het kippenhok heen, bleek ik rustig te zijn en blijven. En zo voelde het ook: ik ben kalm, omdat ik merk dat ik m’n hersenen train en veel helder heb.

Daarom kan ik het inmiddels oprecht íedereen aanraden, en is het de hoogste tijd om er op Moderne Hippies over te gaan schrijven.

Ik schreef nooit over meditatie, omdat ik niet een of andere goeroe ben en niet de ‘officiële’ expertise heb om de feiten te kunnen delen. Maar, omdat het alles te maken heeft met bewust leven, wil ik jullie nu geregeld mee gaan nemen in de wereld van meditatie. Het is namelijk echt níet zweverig, je hoeft er niet ‘op een bepaalde manier uit te zien’ (jawel: zo wordt er ook op gereageerd) en je hoeft er al helemaal geen hippie voor te zijn. Het is namelijk gebleken dat de meest succesvolle ondernemers en top managers in de wereld niet zonder meditatie kunnen: ze gebruiken de kracht van meditatie om bij zichzelf te blijven en op beide benen te blijven staan.

Afgelopen jaar is ook voor mij enorm vol en druk geweest: het was een jaar waarbij ik alle ballen hoog moest houden. Meditatie heeft me geholpen rustig te blijven, in het moment te leven en helder te krijgen wie ik ben en waar ik naartoe wil. Door meditatie voel ik me soms als de stilte in de storm. Het helpt, en ik weet zeker dat het jou ook zal gaan helpen. Zolang je er maar voor openstaat.

Daarom zal ik de komende periode de volgende vragen gaan beantwoorden:

De komende weken staat iedere maandag in het teken van mediteren.

Heb jij een vraag over mediteren? Laat dit me dan vooral weten, ik behandel het graag!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.