HOTSPOTS

Fijn Plekje // Mensjelief (A’dam)

Gisteren heb ik heerlijk geluncht bij Mensjelief, een ongedwongen en gezellig drink- en eetcafé in de Spaarndammerbuurt. Echt een aanrader mocht je een keer in de buurt zijn; om lekker bij te kletsen met vrienden, te genieten van de heerlijke broodjes op de lunchkaart of te borrelen en ’s avonds een hapje te doen.

Naast de ontspannen sfeer, heerlijke Cubaanse muziek op de achtergrond, vriendelijk personeel en goede broodjes/ tosti’s, ben ik zeker ook gecharmeerd van het duurzame en sociale ondernemen dat centraal staat bij Mensjelief. Mensjelief wordt namelijk gesteund door Stichting DOEN, het fonds van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. DOEN stimuleert mensen en bedrijven die het voortouw nemen op het gebied van duurzame, sociale en culturele vernieuwing.

Hoe doet Mensjelief dit dan?

  • Mensjelief biedt jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om bij hen te werken en horeca-ervaring op te doen.
  • Mensjelief richt zich op het verenigen van de buurt door het ondernemen van allerlei buurtactiviteiten.
  • Elke maandag t/m woensdag kan je aanschuiven en mee-eten met het personeel: een heerlijke maaltijd + glas melk voor €5,50 (’s ochtends wel even aangeven dat je erbij bent).
  • Mensjelief gebruikt in de gerechten o.a. biologische producten, fairtrade producten, plus seizoens- en streekproducten.

Drink & Eetcafé Mensjelief
Nova Zemblastraat 586
Amsterdam

Check de Facebook pagina van Mensjelief voor actuele openingstijden en evenementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.