HOTSPOTS

Fijn Plekje // Laif & Nuver (Groningen)

Je kent ze wel, die leuke quotes die je regelmatig op Facebook ziet langskomen zoals “Let’s find some beautiful place to get lost“, “Oh darling, let’s be adventurers” en “A beautiful thing is never perfect“. Vorige week bezocht ik Groningen. Gewoon omdat je af en toe verder moet kijken dan je neus lang is en niet alleen maar in de 9 straatjes wilt winkelen. Ik moet zeggen dat ik nogal blij verrast was. Niet alleen omdat men in Groningen (de stad) elkaar nog gewoon goedemorgen wenst in het voorbij gaan (dat zijn we in Amsterdam allang verleerd) maar ook vanwege een perfect woonwinkeltje.

In Laif & Nuver werden mijn shopgenootje en ik warm onthaald. Het winkeltje is niet meer dan een langwerpige ruimte van zo’n 100 m², maar staat vol met de leukste spulletjes. Van kaarshouders tot buddha-beelden, kussenslopen en serviesgoed. En alles voor een Groningse prijs (waar je als Amsterdamse heel blij van wordt, want laten we eerlijk zijn: het is nog steeds crisis).

De naam was voor mij een raadsel, maar blijkt ‘lief en mooi’ te betekenen, in Groningse slang ofzo ;). Echter klopt het wel met wat ze te bieden hebben. Lieve, warme stoffen voor kussens en elk item mooi en uniek. We snuffelden wat rond in het winkeltje in het centrum, maar er is een tweede vestiging aan het zogenaamde Hogeland, vlakbij het water. Daar is ook een terras en serveren ze verschillende soorten koffie, thee en gebak. Ontstaan vanuit een gezamenlijke liefde voor detailhandel en horeca bundelden de twee Groningse heren Willem Meek en Pier Tjepkema hun krachten tot deze eerste winkel in 2006. Gelukkig wisten ze dit uit te breiden naar de stad want anders had ik het hoogstwaarschijnlijk niet gevonden.

foto 2

Na wat snuffelen in het overvolle winkeltje, viel mijn oog op de metalen bordjes met Moderne Hippie-quotes erop. De foto’s spreken voor zich en ik denk dat wanneer je ook maar een klein beetje fan bent van onze blog, je net als ik heel hebberig zult worden in dit winkeltje. Natuurlijk kon ik niet kiezen welke van de 50 bordjes als aanwinst mee te nemen, dus werden het er 2. Ze staan nu bij mij thuis en zo heb ik een stukje Groningen mee genomen.

foto 1

foto-1

Wil je er ook even helemaal uit en besluit je Groningen te bezoeken? Vergeet dan dus niet langs te gaan bij Laif & Nuver. Ze bieden een reeks aan merken waar je vast nog nooit van gehoord hebt en dat maakt het net even anders. Op hun eigen Facebook pagina kun je alvast een beetje spieken. En laat het ons weten als je net zo’n bordje koopt ;)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.