HOTSPOTS

Fijn Plekje // Noorderparkbar (A’dam)

Toen ik tijdens het eerste jaar van mijn studie in Amsterdam Noord woonde, heeft dit stadsdeel een speciaal plekje in m’n hart veroverd. Het is er totaal anders dan in de rest van Amsterdam en daardoor soms erg verlichtend. Als ik er ging hardlopen, liep ik zo de weilanden in langs de molen en de kinderboerderij. Het is er soms bijna onbewoond, totaal niet Amsterdams, maar ontzettend fijn. Ook rende ik regelmatig door het Noorderpark – een mooi, rustig park dat zich prima leent om een zonnige zondagmiddag in door te brengen. En op dit laatste is gelukkig onlangs heel goed ingespeeld! Toen Marte en ik zaterdag bij het Lente Kabinet waren dat plaatsvond in ditzelfde park, was daar de Noorderparkbar. Die zag er zaterdag zo uit:

Deze bar is vanwege de prachtige vormgeving niet te missen en het verhaal erachter is nog beter. Het is namelijk gemaakt van enkel tweedehands materialen, die allemaal via Marktplaats zijn verkregen. De architecten haalden niet zomaar de materialen op, maar hebben ook geluisterd naar de verhalen achter de materialen van de mensen bij wie ze het oppikten. Al deze verhalen hebben ze verzameld op de website www.hetkomtaltijdgoed.nl. Zo lees je dat de luiken afkomstig zijn van de timmerfabriek van Dirk, ze de oude stoppenkast van Wim hebben gekregen en dat de wc-lampen van de bar een heel leven achter de rug hebben als fabrieksverlichting in Slowakije. Dat vind ik echt ontzettend leuk – het leeft!

De Noorderparkbar is eigenlijk in het leven geroepen vanwege ruimtegebrek in de Noorderparkkamer; een stichting die mensen uit de wijk bij elkaar brengt door middel van allerlei projecten. Dat is een mooie bestemming, maar voor de mensen die niet uit Noord komen is het vooral een ontzettend mooie plek om je even van alle hectiek aan de andere kant van het water te onttrekken.

Momenteel verkopen ze er lekkere biologische drankjes, koeken en borrelhapjes. De dames in de bar wisten me te vertellen dat er ook allerlei biologisch speciaalbier op komst is voor de zomer en misschien kunnen we er over een tijdje zelfs lekker, biologisch lunchen.

Wel handig om even te zien waar je die bar dan kunt vinden in dat aanzienlijk grote park, lijkt me. Neem daarom gelijk even een kijkje op onze hotspot kaart, waar de Noorderparkbar vanaf nu ook in staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.