HOTSPOTS

Fijn Plekje // Believe the Hype (A’dam)

Zo’n veertig jaar geleden woonde mijn vader op de Hazenstraat, een zijstraatje van de Elandsgracht te Amsterdam, waar ik vervolgens 7 jaar geleden ging wonen. Dat interesseert je waarschijnlijk helemaal niks. Toch valt er genoeg te doen daar in die Amsterdamse Jordaan. Zo opende visagiste Jacinta Mayora onlangs op het hoekje van precies die twee (voor mij legendarische) straten haar winkel: Believe the Hype.

4

Geïnspireerd door de hele Do-It-Yourself (DIY) trend online, constateerde Jacinta dat offline er eigenlijk helemaal niet zoveel te krijgen valt op dat gebied. Daarom opende ze haar eigen winkel en daarmee kwam een lang gekoesterde droom uit. Helemaal alleen staat ze een berg goodiebags klaar te maken wanneer ik haar winkel binnenkom. Omdat ze geen personeel heeft, maar haar winkel tegen alle verwachtingen in enorm goed loopt, staat Jacinta af en toe tot ’s avonds 19.00 uur T-shirts te strijken.

8

Die T-shirts zijn dan ook haar paradepaardjes. Voor € 19,95- heb je al zo’n kek shirt in de door jou gekozen kleur met een door jouw gekozen tekst erop. Dus maak het zo gek je wilt, cursing is allowed!
Ook leuk; naast alle heerlijke hebbedingen zoals dromenvangers, schilderijen en warme mutsjes, liggen er leren tassen. Deze worden gemaakt van oude bankstellen die door een ieder bij het grofvuil worden gezet. Met de aankoop van zo’n tas help je dus een beetje mee aan een betere wereld.

6

9

Omdat Jacinta van huis uit visagiste is, besloot ze ook het aanbrengen van Shellac als dienst in de winkel aan te bieden. Ik had er (ook) nog nooit van gehoord, maar het komt neer op nagellak dat door middel van een lamp uithard op je nagels en zo ruim 2 weken blijft zitten. Wat Believe the Hype zo leuk maakt is dat Jacinta er werkt met nailart. Dus je kunt het zo gek niet verzinnen maar het kan allemaal op je nagels. Denk: ombre, dye dip, bloemetjes, doodshoofdjes, etc. Voor inspiratie neem je een kijkje op de Facebook pagina. Wedden dat je heel snel richting de Hazenstraat komt?

2

5

7

1

Believe the Hype
Hazenstraat 67, Amsterdam
Facebook pagina

Foto’s: Lucca Roelvink