ETEN

Recept: vegan alternatief voor kruidenboter

Wist je dat er een plantaardige margarine te koop is in de supermarkt? Becel heeft een heel lekkere variant, compleet vrij van dierlijke ingrediënten. Sinds kort is deze ook nog eens biologisch. De plantaardige margarine draagt het Europese biologische keurmerk en het EKO-keurmerk, waardoor we er zeker van zijn dat alle oliën van gecontroleerde biologische landbouw komen. Daarnaast is het vrij van conserveermiddelen, lactose en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Éxtra verantwoorde keuze dus!

Ik richt me meer en meer op een plantaardige levensstijl. Ik ben me er goed van bewust dat het beter is voor onze aarde en ik voel me er goed door. Extra fijn vind ik het dat de plantaardige én biologische levensstijl op deze manier een stuk makkelijker en toegankelijker wordt gemaakt en daardoor hoop ik toch dat we met z’n allen de wereld een stukje mooier kunnen maken.


Goed om te weten

De productnaam “boter” is beschermd en mag alleen gebruikt worden als er ten minste 80% melkvet in het product zit. Dat zit er in dit plantaardige recept juist níet in, obviously.


Vegan kruidenboter

Ik vind het leuk om bij een barbecue of picknick plantaardige alternatieven te maken en daarbij komt deze plantaardige margarine perfect van pas. Ik maakte een fijne, verse basis voor vegan kruidenboter vanuit de plantaardige margarine van Becel en kwam uit op het volgende recept. Het is zó lekker geworden, dat ik dit nog veel vaker ga maken. Ik hoop daarmee m’n vrienden en familie op de zomerse barbecue of picknick ook te verrassen met een plantaardig, biologisch alternatief. Zouden ze het verschil proeven, denk je? Toen ik het mijn vriend liet proeven, had hij er geen weet van. De kruidenboter smeert goed en is super lekker van smaak. Hij vond het sowieso al heerlijk en was al helemaal positief verrast toen ik hem vertelde dat het volledig plantaardig was. Hoe leuk!

Recept

  • Volledig pakje Biologische plantaardige margarine van Becel
  • Bosje platte peterselie, fijngesneden
  • Circa 5/6 takjes bieslook, fijngesneden
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • Citroensap van halve citroen
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel versgemalen grof zeezout

Bereidingswijze

Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is. Snijd het bosje platte peterselie en 5/6 takjes bieslook fijn. Voeg 2 teentjes geperste knoflook en de citroensap van een halve citroen toe. Maal vervolgens circa een theelepel verse zwarte peper en grof zeezout over de mix heen. Roer & serveer!

Heb jij de plantaardige margarine al uitgeprobeerd?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Becel. Net als alle artikelen die we maken, staat onze boodschap, interesse en enthousiasme in het verhaal centraal. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog veel meer moois te maken voor de community. Heb je vragen over hoe we samenwerken met merken? Stuur ons dan gerust een mailtje.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.