Recept: Homemade granola

Pakken granola gingen er bij mij thuis doorheen. Wist ik veel dat homemade granola veel lekkerder én gezonder is! Je weet op deze manier precies wat er in zit (geen geraffineerde suikers!) en kunt het helemaal naar jouw smaak samenstellen. Het kost even tijd, maar je hoeft dan alleen nog maar elke ochtend (plantaardige) yoghurt toe te voegen voor een awesome brekkie.

moderne hippies homamade granola -1-3

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 100 gram ongebrande noten
  • 100 gram zonnebloempitten en/of pompoenpitten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop (of agavesiroop)
  • 3 eetlepels water
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout

moderne hippies homemade granola recept01

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Hak de noten fijn, maar niet té fijn.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje.
  • Voeg, als de olie gesmolten is, het water en de ahornsiroop toe.
  • Voeg dit mengsel toe aan de gemengde droge ingrediënten.
  • Verdeel de granola over een bakplaat.
  • Bak de granola 20 minuten (en hussel halverwege even door).
  • Laat het goed afkoelen en bewaar het in je mooiste (afsluitbare) pot!

moderne hippies homamade granola -1-2

Eventueel kun je na het bakken nog allerlei lekkers toevoegen, zoals gedroogde banaan, rozijnen, gojibessen, kokossnippers, cranberries en cacaonibs. Mix & match!

moderne hippies homemade granola recept

En, ga jij dit recept proberen?

Liefs, Suus

Het is Veggie Friday! Op vrijdag delen we makkelijke, lekkere vegetarische en vegan recepten. Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer recepten.

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

2 reacties

Manon -

Granola is zó lekker! Ik ben er ook echt dol op, heb het ooit een keer geprobeerd zelf te maken maar daar is mijn oven momenteel te slecht voor volgens mij, werd ook niet krokant. Straks in ons nieuwe huisje ga ik zeker een herkansing doen met dit recept!

Mariëlle -

Begin dit jaar maakte ik dit wekelijks: heerlijk!!

Reageer ook