Recept: Lunch // Mug Cake
Gezond eten hoeft niet veel werk te zijn, zoals velen denken. Gezond, lekker en snel gaan heel goed samen. ’s Avonds wil ik nog wel eens meer tijd besteden aan mijn eten, maar vooral het ontbijt moet een quickie zijn. Dit mug cake recept biedt dan uitkomst. Mug cake? Ja inderdaad, een gezond ontbijt cakeje uit een kom of mok!
Ingrediënten mug cake
Voor 1 persoon
- 1 ei
- 3 el havermout
- 1 kleine banaan
- Honing (naar smaak; hoe meer, hoe zoeter)
- Cacao nibs (of goji bessen, krenten, noten, wat jij lekker vindt!)
Bereiding mug cake
- Prak de banaan in een kom of mok (niet te groot, want dit is uiteindelijk ook je cakevorm).
- Voeg het ei, de havermout en de honing toe.
- Klop alles tot een glad beslag. Roer tot slot de cacao nibs er door (of door jou gekozen ‘toppings’).
- Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron* (op circa 900 watt).
- Keer de mug cake om op een bordje. Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt smaakt er heerlijk bij. Garneer met wat cacao nibs…
- Et voila! Klaar is je mug cake!
*Wil je liever niets in de magnetron bereiden? In de oven is ook een goede optie. 12-15 minuten op 200 graden is voldoende.
Eet smakelijk!