ETEN

Recept: Ontbijt // Homemade Kokosyoghurt

Zuiveloghurt als ontbijt of tussendoortje eet ik al tijden niet meer. Ik heb nog wel eens soyayoghurt geprobeerd in mijn begindagen als vegan, maar toen ik erachter kwam dat daar behoorlijk wat toegevoegde suikers in zitten, was dat ook snel voorbij. Gelukkig is het maken van plantaardige yoghurt appeltje-eitje én ook nog eens enorm lekker. Vandaag dus een recept voor homemade kokosyoghurt (mijn favoriet) en tips voor hoe je hier een feestelijk, lekker én vullend ontbijt van kan maken.

Ingrediënten (voor 2 grote bakken)

  • 2 blikjes kokosmelk (geen light variant)
  • sap van een halve citroen
  • de inhoud van 2 probiotica capsules
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of 2 eetlepels dadelsiroop
  • optioneel: 1 eetlepel kokosrasp

Bereiding

Zet de blikjes kokosmelk een nacht omgekeerd in de koelkast. De crème zakt ’s avonds naar de bodem. Als je de volgende ochtend de blikjes opent, kan je de crème er zo uitscheppen. Doe de kokoscrème in je keukenmachine en laat deze draaien tot je een soort slagroom hebt. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot alles is opgenomen en je een dikke yoghurt overhoudt. Te zwaar? Voeg er dan een beetje water bij. Schep je kokosyoghurt in bakjes. Versier met vers fruit en/of homemade granola en enjoy!
*Ik vind het altijd zonde om iets weg te gooien, dus in plaats van het overige sap van de kokosmelk door het putje te gooien maak ik er liever een lekkere smoothie van. Het overige sap meng ik met 1 banaan en een handvol bevroren bessen in de blender. Dit giet ik dan over de kokosyoghurt en maak mijn ontbijtje af met wat gepofte quinoa. Op de foto zie je hoe mijn ontbijtje er dan uitziet!

Meer foodinspiratie opdoen? Bekijk hier onze recepten!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.