MODE & BEAUTY

Retro Patronen // Groen gehaakt

Een paar weken geleden kreeg ik een fantastisch cadeau van mijn moeder: een ordner met patronen uit de jaren ’70 & ’80. Omdat ze op de centjes moest letten, en wel leuke dingen wilde dragen ‘spaarde’ ze vroeger deze patronen. Naast fantastische foto’s en patronen, staan er ook heel ouderwetse advertenties en soms zelfs verhaaltjes of artikeltjes tussen. Die zal ik af en toe ook met jullie gaan delen!

Door deze map is er een nieuwe rubriek geboren: Retro Patronen. Iedere week één patroon uit deze overvolle map. Deze week: “groen gehaakt”:

20140325-154832.jpg

Het lijkt me ZO te gek om dit zelf te kunnen maken. Te gek voor de zomerdagen, om bijvoorbeeld op het strand te dragen. Alleen ik moet alles echt nog leren: naaien, haken, breien… (boee). Door deze map ben ik er wel weer enorm door gestimuleerd, dus who knows?! Ander idee: een gehaakte sjaal kopen in een vintage winkeltje of Etsy en o.a. gebruiken als hoofd- en omslagdoek.

Ben jij van plan dit patroon te gaan maken? Dan ben ik onwijs benieuwd naar het resultaat! Stuur me een mailtje met het resultaat naar marte[at]modernehippies.nl en wie weet zet ik het op de Facebook of Pinterest pagina van Moderne Hippies!