MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Organic wear Jumbo Lash Mascara van Physicians Formula

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Review Physicians Formula Organic Wear1

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik helemaal vóór de au naturel look (en als je hiervan niet op de hoogte bent, raad ik je zeker aan eerst deze blogpost te lezen). Geen make-up dragen: heerlijk, en eigenlijk wel zo gezond. En als je wél make-up op wilt doen, dan het liefst een natuurlijke variant. Gevolgd op die blogpost, kreeg ik onlangs een mailtje van een bezoeker:

ben je je zoektocht naar natuurlijke cosmetica al begonnen?”

Whoops. Niet echt. Ik draag in deze zomermaanden namelijk niet tot nauwelijks make-up: óók niet naar afspraken. Dus ik ben er in alle drukte nog niet mee bezig geweest. Maar, toen ik onlangs een vriendinnetje zag met de Organic wear: Jumbo Lash mascara van Physicians Formula, dacht ik: JA. Die moet ik bestellen. Dit moet ik proberen! Zo gezegd, zo gedaan.

De ins & outs over deze mascara:

  • 100 % natuurlijk
  • De mascara is vrij van chemicaliën, synthetische conserveringsmiddelen, parabenen, kleurstoffen, parfum en GMO’s (Genetically Modified Organisms)
  • 70 % van de ingrediënten zijn biologisch
  • Het borsteltje is een 100 % recyclable eco-brush
  • 100 % cruelty free
  • Hypoallergeen
  • De mascara is niet waterproof

Meer info vind je aan de achterkant van de verpakking en op de website van Physicians Formula:

Review Physicians Formula Organic Wear 6

Kijk hier naar mijn video op Instagram, om te kijken wat het effect is van deze mascara:

Op de video maak ik bij m’n rechteroog gebruik van een wimperkruller, omdat ik wilde kijken of ik verschil zag. Eigenlijk maakte dit geen enkel verschil en vond ik de wimpers bij m’n linkeroog misschien nog wel mooier.

Als je de video niet kunt bekijken, kun je op onderstaande foto het verschil zien met en zonder mascara:

Review Physicians Formula Organic Wear3

En het eindresultaat:

Review Physicians Formula Organic Wear2

Review Physicians Formula Organic Wear 7

Mijn verdict: Ik ben echt uitermate verbaasd en heel erg tevreden over deze mascara. Hij is stiekem nog beter dan de (chemische) mascara’s die ik tot op heden van andere ‘commerciële’ merken heb gehad. M’n wimpers komen voor m’n gevoel tot m’n wenkbrauwen, en daarom heb ik bijna het gevoel dat ik nepwimpers draag. Het bereik van de wimpers is ongelofelijk en dat allemaal met m’n eigen haren: mooi! En hoe fijn is het om te weten dat alles natuurlijk is? De mascara heeft een ‘ander’ geurtje (misschien wel doordat het natuurlijk is?): niet vies, maar niet zoals je gewend bent van mascara.

Als je vraagt: “ga je ‘m vaker kopen?”: Eh, JA! Maar ik ben nu ook wel heel nieuwsgierig naar de rest van de Organic Wear lijn van Physicians Formula.

Review Physicians Formula Organic Wear 5
100 % recyclable eco-brush

Wat ik minder vind, is dat het redelijk onduidelijk is of de mascara vegan is of niet. Er staat overal dat het 100 % cruelty free is; maar ‘vegan’ staat nergens (en online wordt het hier en daar gespeculeerd, maar dat het per product van Physicians Formula verschilt). Ik heb daarom contact opgenomen met Physicians Formula; met helaas nog geen gehoor. Zodra ik een reactie heb, zal ik die hier bij neerzetten.

Edit 17/07/14: Physicians Formula zegt niet vegan te zijn; alleen ze stateren ook dat ze niet op dieren testen en dierlijke ingrediënten gebruiken. Ik vind het een redelijk vaag en politiek correct antwoord. De reactie van Physicians Formula: “Thank you for taking the time to contact Physicians Formula. We do not claim Vegan or have a Vegan list available at this time, however, Physicians Formula Inc. does not conduct tests, or commission any outside facility to conduct tests that involve the use of animals. The safety of our products is determined using alternatives methods as “in-vitro” testing, human clinical evaluation and human use-trial under the supervision of a Board Certified Dermatologist. No animal ingredients are used in our products.”

Voor- en nadeel: De mascara is ontzettend makkelijk te verwijderen. Je kunt je voorstellen: als de mascara niet waterproof is, en hij zo makkelijk te verwijderen is, is hij niet ideaal voor een regenbui-sessie. Maar onthoud daarbij: een waterproof mascara bevat hoe dan ook chemische middelen. Het is net wat jij wilt. De mascara hield een mega (zweet) work-out vol, dus ik heb goede hoop!

Review Physicians Formula Organic Wear4

Nieuwsgierig? Ik kocht ‘m via iHerb, en hij werd na 5 dagen geleverd (veel sneller dan ik had verwacht). Je kunt de mascara natuurlijk ook op de website van Physicians Formula bekijken; maar zij verzenden niet buiten Amerika. Als je mijn code LFV116 gebruikt of via deze link bestelt op iHerb, krijg je 5 dollar korting. In totaal was ik 12,55 dollar = 9,29 euro kwijt (inclusief verzendingskosten en korting). (FYI: Ik word niet gesponsord door dit merk; iedere klant krijgt een code om te delen.)

Heb jij een goede tip voor een natuurlijk cosmetisch merk? Heb je vragen, of zou je graag wilen dat ik andere (cosmetica)producten test? En: zouden jullie ook reviews willen zien staan van mascara’s en andere producten die me minder goed zijn bevallen? Let me know en laat een reactie achter onder deze blogpost!

Ander leuks: Volgens mij leest Colbie Caillat gewoon stiekem Moderne Hippies 😉
Ander leuks: mijn make-up remover is “gewoon” kokosolie. Werkt prima!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.