DAGBOEK, MODE & BEAUTY

Make-uploos is A-OKAY!

Als ik beroemd was geweest, was ik al lang en breed in het nieuws gekomen. “Zoë gespot ZONDER make-up”. OMG, shocking! We kennen de titels van alle online magazines inmiddels wel.

Eerlijk? Ik vind het juist shocking dat dit überhaupt de magazines haalt.

Al helemaal shocking trouwens: uit onderzoek onder 2000 vrijgezelle dames blijkt dat we gemiddeld vier weken wachten voordat we ons make-uploze gezicht aan een nieuwe vriend laten zien. Pikant detail: we denken dat een relatie op niks uitloopt, als we ons gezicht te vroeg ‘onthullen’… Pff. Really? SERIEUS?? Ik kan hier echt niet bij. Gelukkig liet ik m’n gezicht “the morning after” gelijk make-uploos zien 😉 Leef ik in zo’n parallelle wereld? M’n vriendje vond het in ieder geval prachtig. Dat zei hij ook gelijk.

Ik loop inmiddels al dik twee weken zonder make-up rond. En I love it. Als ik altijd zo bruin zou zijn, zou ik heel m’n leven nauwelijks make-up dragen. Wist je namelijk dat in make-up ook van die verdomde hormonen zitten, die je hormoonspiegel kunnen aantasten?

Jammer dat ik m’n bleke huidje in de winter soms zo ondraaglijk vind, dat ik uit routine weer iedere dag voor de spiegel sta. Vreselijk. Ook al blijft het dan overigens alleen bij mascara en oogschaduw, soms ook wat blush. En let’s be clear here: als ik een avondje uitga, vind ik het ook heerlijk om me op te doffen en me wél op te maken.

Oplossing voor dit alles? 1) Vaker naar de zon en een beetje bruin blijven 😉 2) Verdiepen in natuurlijke cosmetica.

Deze post is misschien wat kort en wazig. Ik wil eigenlijk alleen aangeven dat het ook heel goed zonder kan. Want let me tell ya: make-uploos door het leven is A-OKAY!

Who’s with me?

Ga jij ook wel eens make-uploos de dag door, en hoe voel je je daarbij? Of doe je dat (ook) alleen als je in het buitenland bent en/of een tintje hebt?

PS Ik heb steeds vaker gemerkt dat bezoekers me privéberichtjes sturen of e-mailtjes met “Ik lees heel vaak je blogposts en vind het fantastisch, maar ik reageer eigenlijk nooit! Dus daarom een berichtje…”. Dat geeft mij de reden dit hier even bij te zeggen: ik vind het echt super als je zou reageren, want dan weet ik ook dat ik tegen iemand praat. Je doet er mij heel veel plezier mee; ik vind het namelijk heel leuk en gezellig, en ik zal altijd reageren! Als je liever zou willen reageren via een ander reactiesysteem in plaats van Facebook (zoals hieronder tot nu toe alleen kan), dan ga ik iemand inzetten om dit te laten veranderen. Just let me know! 🙂 Thanks.

Liefs, Zoë

Meer mindstyle lezen? Klik hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.