REIZEN

Travel Diary // De Filipijnen

Tapulangas fotodagboek de filipijnen cover

Binnen een dag besluiten dat je naar de andere kant van de wereld gaat…. Dat overkwam mij twee weken geleden. Normaal gesproken zou ik niet op kunnen van geluk, maar deze keer moest ik helaas met een dubbel gevoel naar de Filipijnen. Op maandag kreeg ik namelijk te horen dat opa was overleden. Zeer triest, zeker omdat ik van plan was om hem deze zomer te bezoeken, omdat de laatste keer alweer twee jaar geleden was. De keuze om “even” naar de andere kant van de wereld te vliegen was dus snel gemaakt.

Mijn moeder en ik vertrokken donderdag 13 maart richting de Filipijnen. Toen we op Schiphol waren, kreeg ik stiekem toch weer kriebels. Natuurlijk was ik verdrietig omdat we om een nare reden naar de Filipijnen gingen, maar toch was ik ook enthousiast: na twee jaar eindelijk weer in mijn tweede thuisland, eindelijk naar de tropen en eindelijk weer samenzijn met mijn familie.

Tapulangas fotodagboek de filipijnen 1
Op weg naar Schiphol!
Tapulangas fotodagboek de filipijnen
Alles klaar voor de reis!
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 2
Ik krijg altijd zo’n rustgevend gevoel van zo’n uitzicht. Alsof de wereld stilstaat.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 4
Lezen in het vliegtuig.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 3
Kon het niet weerstaan! Disney films blijven goud waard!
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 5
Selfie-time: mijn moeder en ik! Bijnaaaa in de Filipijnen
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 14
De bloemenzee bij opa.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 6
Bloemstukken uitzoeken voor opa op de markt. Uiteindelijk een stukje Nederland in de Filipijnen gevonden!
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 7
Mijn bloemstuk voor opa, paarse orchideeën. Ongelofelijk dat zo’n bloemstuk nog niet eens 10 euro kost!
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 13
Er moet natuurlijk ook geshopt worden! Hand in hand met mijn nichtje.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 17
In de shoppingmall.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 11
Autopech op de snelweg (ja dit is écht de snelweg!). Je mag 3x raden wat er aan de hand was… De motor was oververhit!
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 10
Van een shoppingmall naar een achterstandswijk. Zo word je weer even met je neus op de feiten gedrukt.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 8
Kinderen spelend op een tricycle, een vervoersmiddel hier in de Filipijnen, prima taxi voor kleinere afstanden.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 9
Mooi om te zien hoe blij kinderen kunnen zijn met “niets”.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 12
Met een deel van mijn ‘cousins’.
Tapulangas fotodagboek de filipijnen 18
Ik ben in Azië, dus kan ik mijn reisje uiteraard niet voorbij laten gaan zonder mani-pedi. Per persoon was het 1 euro voor een manicure EN pedicure.

Vannacht vertrek ik naar het zuiden met een busje! Hoe hippie-like!! De begrafenis is nu achter de rug, dus we gaan nu nog een aantal weken proberen te genieten. Op zoek naar witte stranden, onbewoonde eilandjes en verse kokosnoten.

 I’ll keep you posted!