HOTSPOTS

Fijn Plekje // Tea Bar (A’dam)

Hoewel ik heel graag een goed kopje koffie drink, ben ik een groot theeliefhebber. Liters drink ik ervan. Mijn keukenkastje puilt uit van theesoorten, want ik wil graag voor elke mood een andere smaak in huis hebben. Toen een vriendin mij twee jaar geleden meenam naar de Tea Bar was ik, zoals zij al had zien aankomen, direct verkocht.

De Tea Bar is namelijk het walhalla voor theeleuten zoals ik, maar ook voor de dagjestoerist, de ‘cadeautjeszoeker’ en zelfs voor mensen die eigenlijk liever koffie drinken. Je kunt er namelijk kiezen uit een enorme collectie aan smaken, met voor ieder wat wils. Daarbij is er van alles te koop wat met thee te maken heeft.

Natuurlijk viel mijn oog bij de eerste binnenkomst direct op de thee genaamd Choco Chanel, die echt naar chocolade smaakt. Maar ook de thee Liefdeskruiden prikkelde mij, net zoals de heerlijk ruikende Black Beauty. En wat dacht je van Oudhollandse Appeltaart-thee!

Ik waarschuw alvast, want na alle smaken in de prachtig doorzichtige bakken bekeken en geroken te hebben, is kiezen bijna onmogelijk. Dan maar eerst even een paar smaakjes ter plekke uitproberen. Het heet nog altijd ‘bar’, dus de twijfelkonten onder ons kunnen zonder blikken of blozen de executie nog even uitstellen. En het leuke is dat de door mij net zo geliefde Hollandse bijkomstigheid van thee, zoetigheid, ook heel goed vertegenwoordigd is in de Tea Bar. Zo krijg je er karamel toffees bij, is er ambachtelijke fudge en chocolade te koop, en kun je een Lily’s Cupcake nemen. Voor de complete Tea Bar ervaring is dat laatste erg aan te raden!

Wil jij ook eens een ander kopje thee drinken, of ben je op zoek naar een origineel cadeau? Ga dan naar de Tea Bar op Haarlemmerdijk 71 te Amsterdam!

Tea Bar
Haarlemmerdijk 71
Amsterdam
www.teabar.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.