INSPIRATIE

The next big thing: alles over de yonimassage

Een massage voor de punani. Jawel, het bestaat en het is the next big thing – ik beloof het je.

Even voor de duidelijkheid: yoni is Sanskriet en staat voor je vrouwelijke geslachtsdeel. Klinkt wellicht wat bizar, maar het is een sensuele massage zónder seksuele doeleinden die ‘de vrouwelijke liefdesenergie’ opwekt. En dan hebben we het dus niet over een beetje ordinair vingeren: het gaat hier veel en veel verder dan dat. Volgens de kenners ‘word je het absolute middelpunt’, leer je te ontspannen en hoef je je er vooral niet ongemakkelijk bij te voelen.

Iedere vrouw ervaart een yonimassage compleet anders: waar de een opgewonden raakt, zorgt het bij de ander ervoor dat oude schaamte of verdriet verdwijnt. Zo schijnt het vooral fijn te zijn voor vrouwen die veel last hebben van blokkades, door bijvoorbeeld een vervelende gebeurtenis of partner in het verleden. Een yonimassage is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar voor sommige vrouwen is het blijkbaar dé oplossing.

En dat vind ik eigenlijk best wel stoer. Je moet er alleen wel voor open (durven) staan (letterlijk en figuurlijk!).

Massages kun je krijgen van zowel mannen als vrouwen. Soms is de masseur gekleed, soms ook niet – dat is een beetje afhankelijk van de aanbieder.

Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon je vriendje of vriendinnetje aanleren. Dan is deze video misschien wel interessant:

Wat vind jij van het concept van een yonimassage?

Deze al gelezen? Tried & Tested // Natuurlijke tampons van Yoni en Een ode aan naakt zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.