HOTSPOTS

Fijn Plekje + Winactie // Akasha Spa Conservatorium Hotel (A’dam)

Akasha Moderne Hippies winactie5

Akasha Moderne Hippies winactie1

Of je nou een druk jaar hebt gehad of niet, het is altijd fijn om het nieuwe jaar fris te beginnen. 2013 was een druk jaar en mijn lichaam had zeker wat aandacht nodig! Mijn harde werken had zijn vruchten afgeworpen en mijn vriendelijke baas had voor de kerst een cadeaubon geschonken van de Akasha Spa.

Deze spa maakt deel uit van het Amsterdamse Conservatorium Hotel naast het Museumplein. Aangezien ik van relaxen houd, boekte ik een aromatherapie massage van 75 minuten. Bij binnenkomst werd de deur voor mij opengehouden door een portier en werd ik meteen in de watten gelegd. Via een trap naar beneden kwam ik bij de spa. Het vriendelijke personeel aan de balie verwees mij naar de mooie kleedkamers waar ik een heerlijke zachte badjas en pantoffels kreeg.

Terwijl ik wachtte op mijn aangewezen masseuse, genoot ik van wat gezonde noten en gedroogd fruit die je hier gratis kunt benutten. Mijn masseuse was een Thaise vrouw en daar was ik stiekem heel blij mee. Thaise vrouwen kunnen goed masseren, dat heb ik tijdens mijn laatste reis in Thailand wel opgemerkt! (lees; elke dag een massage!). De behandelkamer was redelijk donker, rook heerlijk en had een douche tot zijn beschikking. Ik werd gevraagd welke olie ik het liefst voor de behandeling wilde en ik koos voor iets met een vleugje eucalyptus.

De volgende 75 minuten zijn hemels.

De olie werd zorgvuldig over mijn rug gedrupt en alles werd aangepakt. Je kunt van te voren aangeven of je nog aandachtspunten hebt en in mijn geval was dit mijn onderrug. Wat ook heerlijk is hier: je krijgt er een hoofdmassage bij. Dit wordt wel eerst gevraagd, omdat niet iedereen daar fan van is. Het is altijd jammer als je wakker wordt geschud en je wordt verteld dat de massage alweer klaar is. Ik bedankte haar met een Thaise groet: kopunkaaaaa (jaja, je leert wel wat als je reist). Nadat ik me had omgekleed kreeg ik in de relaxruimte een kop jasmijn thee en wat gezonde snacks bestaande uit noten en pruimen.

Verdict: Een prijzige (130 euro voor 75 minuten) maar waardevolle massage voor mensen die zichzelf eens even goed willen verwennen. Doordeweeks kun je, naast boeking voor een massage, gratis gebruik maken van de spa faciliteiten zoals de sauna, stoomruimte en het zwembad. Het assortiment is erg uitgebreid en er is voor ieder wat wils (van scrub- tot aan watermassages).

Akasha Moderne Hippies winactie2

Akasha Moderne Hippies winactie3

Akasha Moderne Hippies winactie4

Nu heb ik extra goed nieuws voor de lezers en lezeressen van Moderne Hippies: ik mag dezelfde massage die ik heb gehad, de aromatherapie massage van 75 minuten t.w.v. 130 euro cadeau doen! Wat moet je hiervoor doen? Like de Facebook pagina van Het Conservatorium Hotel én reageer onder dit artikel met de reden waarom jij een massage verdient.

De uiteindelijke winnaar zal in de comments onder deze blogpost én op Facebook bekend gemaakt worden. Houd het dus goed in de gaten. Donderdag 6 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Heb je uiteindelijk niks gewonnen? Al onze lezers krijgen 15 % korting als je vóór 1 maart boekt, met kortingscode ‘Moderne Hippies’.

SUCCES!