REIZEN

Travel Hotspot // Mudam’s Friday Night in Luxemburg

Velen van ons gaan ‘even tanken in Luxemburg’, maar zullen er niet snel een nachtje verblijven. Vandaag heb ik een tip voor je, waardoor je er de volgende keer misschien wél een avondje verblijft. Zorg dan dat je er op op de laatste vrijdagavond van de maand bent.

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 3

Wie van moderne kunst houdt, mag het Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean, oftewel MUDAM, sowieso eigenlijk niet overslaan. Gesitueerd op de Kirchberg, waar ook moderne bouwwerken van de Europese Unie te bezichtigen zijn, heb je vanaf de tuin van MUDAM een prachtig uitzicht over de stad. Binnen in het museum zie je de meest uiteenlopende moderne kunstcreaties. De MUDAM collectie bevat kunstwerken van artiesten die vertegenwoordigend zijn voor onze tijd. De collectie wordt door uitleningen over de hele wereld onthuld tijdens tijdelijke tentoonstellingen. Zo komt het dat het MUDAM een steeds innoverende plaats is voor ontmoeting en ontdekking.

Duurzaam reizen - banner

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 1

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 2

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 4

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 5

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 6

Maar kom dan met name op de laatste vrijdagavond van de maand. Dan wordt er namelijk een uniek event georganiseerd: Mudam’s Friday Night, waarbij je kennismaakt met kunst en de culinaire keuken. Eerst krijg je een rondleiding door het museum en wordt de huidige tentoonstelling aan je uitgelegd; vervolgens kan je na de tour je impressies en gedachtes delen tijdens het diner. Vooral de setting van het diner maakt het geheel uniek. Fijn detail: als je vega of vegan bent, hoef je dit alleen even door te geven, hier houden ze rekening mee.

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 7

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 8

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 9

Luxemburg Mudams Friday Night Travel Hotspot - 10

Gegarandeerd een onvergetelijke avond.

Waar: MUDAM, Luxemburg
Kosten: Entree: € 7,-; Aperitief: € 5,-; Menu: € 28,-
Meer info? Check deze link

Verder lezen over wat ik in Luxemburg heb gedaan? Check mijn Photo Diary I & Photo Diary II.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Have fun!